KO ĆE U AMUS-U NASLIJEDITI DINU MERLINA: GRUPA AUTORA PREDLOŽILA SEADA ZELETA LIPOVAČU

Skupština Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca BiH sinoć nije održana zbog nedostatka kvoruma, a naredno okupljanje autora trebalo bi biti održano 17. decembra.

Jedna grupa autora, piše Faktor, predložila je nedavno da novi predsjednik bude Goran Bregović, ali on im se zahvalio na ovoj ponudi uz obrazloženje da je ovo veoma zahtjevna funkcija, koja zahtijeva dosta vremena kojeg on nema zbog velikog broja koncerata širom svijeta. Nije isključeno da popularni Brega prihvati neku od drugih funkcija u AMUS-u.
Kako saznajemo, i Bregović bi trebao biti na Skupštini 17. decembra pošto dan ranije ima konferenciju za novinare na Bjelašnici povodom velikog koncerta na olimpijskoj planini na kojoj će 29. decembra nastupiti s pjevačima Alenom Islamovićem i Tifom Vojičićem, te Orkestrom za svadbe i sahrane.

Druga grupa autora na Skupštini je za predsjednika predložila Seada Zeleta Lipovaču, gitaristu, kompozitora, tekstopisca i osnivača “Divljih jagoda”.

– Tačno je da su me predložili – kratko je rekao Zele Lipovača.

Da bi neko od članova bio izabran za predsjednika potrebna je određena procedura unutar AMUS-a, tako da će ova organizacija sigurno još određen period čekati na izbor nasljednika Dine Merlina.
Podsjetimo, Edin Dervišhalidović podnio je 10. maja na redovnoj Skupštini neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca BiH (AMUS) i od tada u nekoliko navrata pokušano je održavanje Skupština, ali bez konkretnih rezultata.

(Hayat)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI