Kenan Aziz: Ja sam svoju životnu priču “pretvorio” u pjesmu “Sve će proći” (VIDEO)

U veoma opuštenom, prijateljskom razgovoru za naš portal, vrijeme uz neizbježnu kafu, proveli smo sa sarajevskim kantautorom Kenanom Azizom, koji je iz Švicarske gdje živi sa svojom porodicom, došao u svoju mahalu, u svoj grad. 

Našim čitateljima nećemo predstavljati Kenanov dosadašnji rad kada je muzika u pitanju, jer sve se manje-više zna. Radi se o iskusnom muzičaru i pjevaču koji nam je ovom prilikom predstavio pjesmu “Sve će proći” koja je izuzetno dobro prošla kod njegove publike.

-Sasvim slučajno je nastala ova pjesma, jer inspiracija ne bira ni vrijeme ni mjesto, gdje i kad će nastati. Jedne prilike sjedio sam u autu i slušao Muharema Serbezovskog gdje u jednom stihu pjeva “Nikog nemam da mi kaže, ne brini tu sam Ja”. Odmah sam ugasio muziku! Kao da sam čuo glas koji mi govori: “Nemam nikog da mi kaže da me voli”. I to sam otpjevao na svoj nacin. S’ obzirom da sam jedinac i da mi je otac otišao na bolji svijet još dok sam imao 7 godina, a mama 2003. godine želim im miran san. Tako da nemam ni brata ni sestre. Kao što svako od Nas ima svoju životnu priču Ja sam svoju pretvorio u ovu pjesmu. Opštepoznato je da u životu sve prolazi, sreća, tuga, patnja i bol, zato je ova pjesma dobila naslov -“Sve će proći”, kaže Keno za naš portal.
Odabrao je, ističe, najboljeg u ovom poslu, za realizaciju ove numere, Kenana Fejzića Ćinu.

-Za Kenana Fejzića- Ćinu me veže dugogodišnje prijateljstvo i uzajamno veliko poštovanje. Djeca smo mahale i iste čaršije. Muzika nas je sastavila pa smo u nekoliko navrata zajedno dijelili i binu. Moj (adeš) imenjak i ja smo ram pjesme postavili u njegovom studiju “World Sound” – Villach Austrija za odprilike sat i po vremena. Znači vrhunski muzičar i majstor svog zanata. Bilo bi nepristojno s’ moje strane ne spomenuti Pericu Vasića koji je maestralno odsvirao violine, zatim Aleksandra Kovačevića na harmonici, znači vrsne muzičare. I na kraju ne smijem zaboraviti prateće vokale je otpjevala naša draga Mensura Bajraktarević.
(Estradnjaci)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI