Karleuša javno otkrila zbog čega ne nastupa na sutrašnjoj Paradi ponosa

Sutra će se u Beogradu održati “Parada ponosa”, a kuma iste će ove godine biti pjevačica Nataša Bekvalac koja nije skrivala sreću zbog toga.

Ipak, mnogi su se zapitali zbog čega se na ovom događaju neće naći njena kolegica Jelena Karleuša koja je poznata kao veliki borac za prava LGBT populacije.

Jelena se sada oglasila na svom profilu na Instagramu i jasno rekla šta misli o tome.

– Zbog mnogobrojnih pitanja zašto ne nastupam na sutrašnjem Prajdu, želim da poručim svima da su tu odluku donijeli isključivo organizatori Prajda – započela je ona u svom storiju.
– Tačnije, oni smatraju da ja nisam neko ko je za skoro tri decenije rada doprinio borbi za prava LGBT zajednice na Balkanu i da mi na sutrašnjem Prajdu nije mjesto. Molim sve da ne misle da ja nisam željela da dam svoj doprinos i nastupim u mom gradu. Svaki moj koncert, svako moje javno pojavljivanje je javna borba za vaša prava, LGBT zastave se skoro 27 godina vijore na svakom mom koncertu, i kad je to bilo opasno, kada sam zbog toga stradala, kada to niko nije smjeo a moje kolumne i javni istupi zauvijek su zadali temelj borbe za ravnopravnost na Balkanu – pisala je ona dalje.
– Kao neko ko ima mnogobrojne gej fanove, kao neko čiji su najbolji prijatelji gej ljudi, želim da nepoštovanje od strane organizatora prema meni neće spriječiti moju borbu za pravu stvar, a to je borba za ljudska prava, slobode i ravnopravnost. Ono što rade meni, ja neću dozvoliti da rade vama – zaključila je Jelena i objavila nekoliko svojih fotografija sa LGBT zastavama.

(Objektiv)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI