Kamiondžija ubio Jelenu Marjanović: Zoran se nada hapšenju za desetak dana

Slučaj ubistva srbijanske pjevačice Jelene Marjanović koje je potreslo javnost preuzeo je Interpol, a sumnja se da iza zločina stoji kamiondžija koji je na identičan način usmrtio još najmanje dvije djevojke u inostranstvu.

Srbijanska policija je dobila molbu od kolega iz Njemačke i Austrije sa zahtijevom da im se dostavi cjelokupna dokumentacija u vezi s ubistvom Marjanovićeve, čije je tijelo 3.aprila 2016. pronađeno u kanalu u Borči, saznaje “Srpski telegraf”.

“Inspektori kriminalističkih policija dvije zemlje sumnjaju da je riječ o serijskom ubici, koji je na gotovo isti način likvidirao jednu djevojku u Njemačkoj i jednu u Austriji. Postoje neoborivi dokazi da iza tih zločina stoji vozač kamiona koji je prevozio robu od Turske preko Srbije u Austriju i Njemačku”, rekao je isti izvor.

Prema njegovim riječima, žrtve kamiondžije nastradale su dok su trčale pored rijeke, isto kao i Jelena Marjanović.

“Džogirale su i obje su usmrćene s više udaraca po glavi alatom ili kamenom. Lobanje su im bile smrskane, a lice unakaženo. Ti slučajevi dosta podsjećaju na ubistvo srbijanske pjevačice. I ona je trčala, a usmrćena je udarcima po glavi. Interesantno je i to da postoji mogućnost da je u trenutku nestanka i likvidacije Jelene Marjanović ovaj kamiondžija prošao kroz Srbiju”, dodaje izvor.

Zbog ozbiljnosti slučaja i sličnosti zločina u tri zemlje, u istragu se uključio i Interpol.

“Njemačkoj i Austrijskoj policiji biće dostavljene fotografije i cjelokupan dosije u vezi s likvidacijom mlade pjevačice “Granda”. Ne isključuje se nijedna mogućnost, pa čak ni ta da iza zločina u Srbiji stoji upravo kamiondžija. Strane policije obaviće sva neophodna istraživanja i vještačenja kako bi se utvrdilo da li je Jelenu ubio serijski ubica. Srbijanski inspektori su u svakodnevnom kontaktu s Interpolom, sarađuju i razmjenjuju informacije da se zločin rasvijetli”, zaključuje izvor.

Zoran Marjanović, suprug zvjerski ubijene Jelene, uvjeren je da će srbijanska policija uhapsiti ubicu njegove žene prije godišnjice zločina 2. aprila. On kaže da ima puno povjerenje u rad policije i dodaje da ga raduje informacija da se istraga bliži kraju.

“Iskreno, zvaničnih informacija iz policije nemam, niko me ne zove niti mi saopštava u kom pravcu ide istraga. Međutim, nezvanično se svašta priča, a do mene je nedavno doprla informacija da je hapšenje ubice pitanje dana i da policija ima skoro sve potrebne dokaze da bi ga privela pravdi”, rekao je Zoran za “Informer”…

Prema njegovim riječima, iako se obruč oko ubice steže, nema nikakvih naznaka ko bi to mogao da bude.

“Ta informacija se u policiji čuva u najstrožijoj tajnosti. Očigledno je da ljudi ozbiljno rade svoj posao i zato mi ne pada na pamet da se miješam u njihov rad i da u medijima licitiram ko bi mogao da bude Jelenin ubica. Znam da policija zna ko je to i da im nedostaje još malo do formalnog dokaza i hapšenja. Moja intimna želja je da zločinca privedu prije godišnjice ubistva 2. aprila”, dodao je Zoran.

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI