KAKO IBRO BUBLIN ZAVRŠAVA FAKULTET: Profesori me paze, kolege daju bilješke a ja im rado zapjevam

Ibro Bublin je nedavno objavio pjesmu “Imala si oči za mene”, a njegova saradnja sa Perom Stokanovićem se nastavila više nego uspješno. Pjevač je upisao i Fakultet za upravu, a on se posvetio pisanju seminarskih radova, skriptama i predavanjima. Kako ističe Ibro, vrlo je ozbiljno shvatio fakultetske obaveze. On ima podršku kolega, ali i profesora, tako da se za sada jako dobro snalazi. Govorio je o svojim planovima i šta ga to očekuje u narednom periodu, te kako se snalazi na snimanju spotova.




Kome je namijenjena pjesma “Imala si oči za mene”?

-Svim ljudima koji vole i prepoznaju pravu emociju. Mislim da sam pjesmi dao svoju čar, harmonika, glas, emocija. Sve je nekako baš kako treba. Pošto su mi skoro sve pjesme u bržem ritmu, odlučio sam ovaj put da idem na nesto laganije.

U spotu sviraš harmoniku. Koliko si posvećen tom instrumentu?

-Harmonika je i više nego prisutna u mom životu, ne samo u spotovima, a ako se nađe taj instrument u narednim pjesmama, zasto da ne?! Volim da sviram i često vježbam haromoniku.

Da li je publika zadovoljna novom pjesmom i pjevate li zajedno na nastupima?

-Pjevamo, moja publika i ja. Mislim da je to najbolji pokazatelj koliko je pjesma dobra. Publika je ta koja daje svoj sud i svoje mišlejnje. Zanju tekst od riječi do riječi.

Saradnja sa Perom Stokanovićem funkcioniše jako dobro. Jesu li se spojile vaše energije, kako je izgledao rad na pjesmi?

-Energija Pere Stokanovića i mene je nevjerovatno jaka. Sa njim ide sve kako treba i jako je dobra saradnja. On je čovjek od riječi. Veliki profesionalac i jako mi je drago da radimo.

Da li je ovo neki novi stil koji ćeš pjevati u narednom periodu?




-Raskošno pjevanje će se itekako pokazati u narednim pjesmama. Hajde da čekamo sljedeće pjesme, pa da se donese zaključak.

Kako se snalaziš na snimanjima spotova, jer taj dio posla mnogi pjevači ne vole?

-Prelijepo iskustvo. Jako lijepo je snimati spotove, i taj dio posla baš volim. Snalazim se dobro, jer radim uvijek sa pravim profesionalcima.

Voliš li glumiti kad ti reditelj da i povjeri glumački zadatak?

-Volim, dosta je izazovno za mene, jako interesantno ali i odgovorno. To je danas jako važan segment ukoliko želite da se predstavite publici, tako da morate posvetiti pažnju spotovima.

Kakvi su planovi u narednom periodu?

-Snimanje novih pjesama i spotova, nastupi. Planova ima dovoljno.

Da li je vrijeme za veliki solistički koncert u Sarajevu?

Rano je još o tome pričati. Još nekoliko albuma, a onda ćemo razmišljati o velikim koncertima.

Upisao si Fakultet za upravu prije dva mjeseca. Kako se snalaziš, stižeš li se posvetiti studentskim obavezama?




-Sve se stigne sa dobrom organizacijom i jasnim ciljem. Potrudit ću se da svoje obaveze izvršavam savjesno, onako kao treba. Kolege me vole, profesori su jako dobri, tako da sam sretan da sam naišao na njihovu podršku. Kolege mi daju bilješke sa predavanja, tako da se za sada dobro snalazim. Raspoložen sam da pjevam i na brucoškim zabavama. Ja sam uvijek za pjesmu.

(Expresstabloid)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI