Juso Memišahović: Zbog revolta sam snimio pjesmu “Bosna u srcu” (VIDEO)

Juso Memišahović Bosnu i Hercegovinu voli svim srcem, iako je rodom iz Prijepolja. Baš zbog te ljubavi i revolta kada je u pitanju stanje u Bosni i Hercegovini odlučio je snimiti i objaviti pjesmu “Bosna u srcu”.

-Snimio sam ovu pjesmu kao revolt na sve što se dešava u Bosni nakon rata, za napaćeni narod, i tako doprinesem nekim pozitivnim stavovima. Bosna na svijetu postoji i postojaće, a takvo gostoprimstvo i ljubavi nema nigdje na svijetu. Mislim da sam uradio jedan fenomenalan tekst i pjesmu, pa i za buduće generacije da se pamti pjesma i moje ime. Veoma sam ponosan i radiću na tome da je što bolje promovišem, kaže Juso za naš portal.

Aranžmanski je ovu numeru obradio poznati hitmejker Zlaja Sjerić, a pjevač kaže da smatra da je odlično sve urađeno i obećava da će je i ekranizovati jer to zaslužuje.
-Imam u planu da do jeseni uradim jedan odličan spot na odabranim lokacijama koje bi se trebale prikazati u kadrovima. “Bosna u srcu” sam otpjevao sa mnogo emocija i snage, tako da kada je počnem pjevati u meni se jednostavno nešto dešava, ali je pjevam sa ponosom i punog srca.

Pjesma je bila gotova davno, ali je zbog dobro poznatih razloga, a o čemu smo već pisali, završena tek sada. Reakcija na Jusine obje pjesme itekako ima i zbog toga mu je veoma drago.
-Javlja mi se dosta kolega i kolegica sa željom da im napišem neki tekst što je za mene veliki podsticaj. Sigurno ću biti u mogućnosti nekima ispuniti tu želju. Imao sam ponudu da pjesmu “Bosna u srcu” prodam za dobru sumu novca ali nije postojao taj iznos za koji bi prodao ovu pjesmu.

(Estradnjaci)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI