JOVANA SMRŠALA 11 KILOGRAMA: Evo u čemu je trik

Pjevačica Jovana Tipšin tokom vaskršnjen posta uspjela je da izgubi čak 11 kilograma.

Ona je za samo 7 nedjelja sa 83 kilograma, došla do 72 kile, a kako kaže ovaj rezultat je postigla bez velike muke – najviše je za sve zaslužna kašika i jedna napitak.

Volim da postim. Osim Vaskršnjeg posta, godinama postim svake srijede i petka. Kad imam nastupe tokom velikog posta, na bini se osjećam kao da letim iako sam prije toga danima jela samo hranu spremljenu ‘na vodi’. Ma puna sam energije! A da sam jela meso, sigurna sam da bih stalno bila umorna. Zato su na mom meniju uglavnom voće, žitarice, čorbice, pečurke…”, započinje priču folk pjevačica. Jovana smatra da ljudi ne treba olako da se odlučuju za razne dijete jer mnoge od njih nimalo nisu zdrave.
Nisam pobornik dijeta i izgladnjivanja. Ne bih ni u ludilu mogla po cijeli dan da jedem samo salatu ili voće jer tako mogu da upropastim zdravlje, a ono mi je najbitnije. Zato svima savjetujem da poste! Osim što ćete smršati, mnogo bolje ćete se osjećati”, rekla je folkerka i istakla da nikad više neće sebi dozvoliti da se mnogo ugoji.

Kada sam imala višak kilograma, otežano sam disala i osjećala sam umor. To me je strašno nerviralo. Zato ću se truditi da nikad ne pretjeram u kilaži. Ugojim se nekad dva-tri kilograma, ali brzo smršam. Iskreno, kada nemam obaveze, volim da jedem. Zato se trudim da kada ne pjevam, kao što je bilo proteklih godinu dana, nađem neku drugu zanimaciju da ne bih razmišljala o hrani”, ispričala je Jovana.
Pjevačica kaže i da je fizička aktivnost veoma važna, te se ona trudi da redovno trenira, četiri-pet puta nedjeljno ide na bazen, a kada je kod kuće vozi sobni bicikl.

ŠTA JEDE JOVANA TIPŠIN
Doručak: U zamrzivaču uvIJek imam borovnice, jagode, kupine i maline i napravim dobar vožni miks u koji ubacim i poneke žitarice.

Ručak: Volim da pojedem nešto domaće na kašiku, potež od povrća, razne čorbice, sladak kupus sa junetinom kada ne postim.

Večera: Pečurke na žaru sa salatom.

Trik savjet: “Kakao je dobar za srce, redovno ga pijem umjesto kafe. Spremam ga sa pirinčem ili bademovim mlijekom“.

(Mondo)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI