Jasmin Fehrić Tebra: “Baviću se muzikom sve dok me služi zdravlje , neka bude kao što je do sada, meni je dovoljno!”

Godinama prisutan na estradnoj sceni, omiljen kod publike, pjevač Jasmin Fehrić Tebra za naš portal govori o estradi, počecima, kolegama, nastupima…

-Muzika je ljubav, jednostavno kada se baviš ovim poslom moraš ga voljeti. U početku je bilo najzanimljivije, kad izađeš na binu pa ta nervoza, strah, jednostavno tako je bilo,kaže  uz osmijeh Tebra,tenastavlja:

-Prvi put u studiju kada sam snimao svoju prvu pjesmu “Idi nek te nosi jesen”
također je bila prisutna ta nevoza, ali i velika radost jer sam snimao prvi put. Bilo je to u Banovićima kod Enisa Gabeljića vrhunskog muzičara i dobrog čovjeka sa kojim sam i sada u najboljim odnosima, i koji ponekad ide samnom na nastupe svirati, ako sam u bivsoj Jugi na terenu.

Stil koji preferira već je dokazao odgovara publici koja svaku njegovu pjesmu pozitivno ocijeni. Jasmin je pjevač koji je rame uz rame stao sa svojim kolegama, jer sadašnje iskustvo koje ima u ovom poslu pomoglo mu je da postane uspješan i prepoznatljiv.

– Puno vježbanja i mnogo, mnogo truda i nastupa mnogo znači, tu se mnogo nauči i rezultati toga svakako dođu. Svaki nastup ima svoju čar na svoj način , neki pamtiš lijepo, a neki malo drugačije. Nastupi sa kolegama su bili uvijek nešto što se pamti, gdje se mnogo toga i nauči, na primjer Hanka Paldum, Esad Plavi, Darko Lazić, Boban Rajević, Kemal Malovčić , Sejo Kalač i mnogi drugi sa kojima sam također u dobrim odnosima.
Ostao je tajnovit što se tiče svojih pjesama koje ima namjeru predstaviti publici, samo je kratko rekao:

-Pjesama imam mnogo što još nisam dao u javnost, otom potom, polahko!

Pitali smo ga ko je njegova najveća podrška u životu i poslu.

-Najveća podrška je naravno moja hanuma i moje društvo.

Za Jasmina Fehrića Tebru možemo reći da je “univerzalac”, njegov repertoar je šarolik, ali najviše preferira zabavnu muziku.
-Na nastupima pjevam mnogo zabavnu muziku koju obožavam, ali naravno i narodnjake, znači ja se publici prilagodim da bi štimung bio uvijek na nivou.

Kakvi su planovi pjevača uz čiji novi hit “Pijem ludujem” trenutno uživamo?

-Baviću se muzikom sve dok me služi zdravlje , neka bude kao što je do sada, meni je dovoljno!

(Edina Šukalo-Estradnjaci)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI