HIT ANEGDOTA Enesa Begovića sa početka karijere: “Otac mi nije vjerovao da sam toliko zaradio”

Enes Begović svoj talenat za muziku otkrio je još kao tinejdžer kada je, kao najmlađi učesnik, pobijedio na jednoj audiciji.

Iako je tada snimio pjesmu koja je bila nagrada za pobjednika, dogovorio se sa ocem da se neće baviti muzikom dok ne završ školu, međutim prvi nastup je iskrsao već pred kraj školovanja i to sasvim slučajno.

Naime, poznanik iz jednog benda sačekao ga je poslije škole i pitao ga da pjeva sa njima u jednoj kafani.

– Ideš sa nama da pjevaš pobjegla nam pjevačica– prisjetio se Enes, a iako do tada nij epjevao po kafanama rado je prihvati ponudu.
Begović kaže kako nije znao koji repertoar ta publika traži, ali da se uprkos tome odlično snašao jer se publici svidjelo kako on pjeva.

– Uglavnom je bio repertoar Šabana Šaulića a to sam znao. Kada sam otpjevao tri pjesme nastao je tajac a zatim kreće: ” To sine, daj malom bakšiš”– ispričao je Enes svojevremeno u emisiji “Iz Profila”.
Ne krije da su te večeri zaradili veliku količinu novca i da je dijelom to i razlog njegovg ostanka u muzici.

– Jako puno para smo uzeli to veče i tada sam sebi rekao nije farsa da pjevam dobro. Kada sam došao kući moj pošteni otac je morao da zove ljude iz benda da provjeri koliko sam zaradio– kroz smijeh je rekao pjevač.

(Grand.online)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI