Hari: Ne dodvoravam se publici, niti bih to umio da radim

Hari Verešanović, frontmen sarajevske pop grupe Hari Mata Hari, kaže da nakon decenija provedenih u šoubiznisu, ne mora da se dodvorava publici. Hari bira da stvara muziku koja mu se dopada.
“Mislim da nakon toliko godina imam pravo da radim ono što volim bez ikakvih komercijalnih predumišljaja i dodvoravanja publici, a iskren da budem, vjerovatno to ne bih ni znao. Estrada? Teško je vladati tržištem tolike godine i ne može ničija muzika biti toliko aktuelna da stalno bude u samom vrhu jer se dosta stvari mijenja i u stilu, i u samoj muzici. Veoma je teško ocijeniti određenu vrstu muzije, ali je činjenica da postoji izvjesni sunovrat estetike”, objašnjava popularni Sarajlija.

Hari je otac i djed, a često mu kažu da izgleda poput mladića.

“Pa mislim da me lažu”, šali se on.

“Nije zlato sve što sija. Ne mislim da je izgled u mojim godinama najvažniji. Postati djed je za mene bio iznenađujući osjećaj prepun novih oblika emocija. Karijera je samo jedan dio života, tako da je čovjek emotivno posvećeniji porodici nego svemu ostalom. Ipak to daje čovjeku pravi sadržaj i mir”, objašnjava muzičar.
Hari ističe da ne može da odredi vrhunac karijere. Njegov dosadašnji rad je, kaže, ispunjen velikim uspjesima i većim i manjim pobjedama. On će početkom januara nastupiti sa svojim bendom u Budvi i izvesti sve velike hitove kojima dominiraju romantične balade.

“Mislim da su svi izvođači moje generacije romantici. Vrijeme u kojem smo radili bilo je romantično i mirisalo je na ljubav. Iz tog divnog ambijenta su morale da se rode takve pjesme”, objašnjava Hari.

(Cdm.me)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI