Halid Muslimović primoran ugasiti izdavačku kuću

Nakon što je sud u Prijedoru usvojio rješenje o zaplijeni imovine zbog duga prema Erminu Erku Elezoviću, Halid Muslimović odlučio je da ugasi svoju diskografsku kuću „Haliks rekords“ sa sjedištem u Sarajevu.

Kako bi zaštitio bar nešto imovine u svom vlasništvu, pjevač se odlučio na radikalne poteze. On je preko svog advokata Milenka Tomića podnio zahtjev za stečaj svog preduzeća, a Okružni privredni sud je prije nekoliko dana donio rješenje o otvaranju predstečajnog postupka. Za privremenog stečajnog upravnika je imenovan Željko Dragičević iz Kozarske Dubice, koji je za medije kratko rekao da nije imao uvid u dokumentaciju ovog preduzeća, piše kurir.rs.
Inače, prema zvaničnim podacima, svi računi Halidove diskografske kuće su blokirani, a 2018. ona je završila u gubitku od 61.395 KM. Plavi čuperak je s „Haliks rekordsom“ najbolje poslovao 2016, kada je prijavio dobit od 1,3 miliona maraka.

U ovoj muzičkoj kući, izuzev Muslimovića, pjesme su uglavnom snimali manje poznati i neafirmisani izvođači.

Podsjećamo, pjevaču se sudi za nanošenje tjelesnih povreda Sonji Bašić u ljeto 2018. godine. Bivša ljubavnica ga je tužila da ju je 27. jula na putu iz Kozarca ka Banjaluci u svom automobilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao.
Pored nje, Halida je tužio i Ermin Elezović zbog duga starog 30 godina. Osnovni sud u Prijedoru donio je odluku o usvajanju zahtjeva za izvršenje da se Muslimoviću popišu, procijene i prodaju sve pokretne stvari radi naplate potraživanja od 32.000 eura.

(Expresstabloid)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI