HALID BEŠLIĆ U NJEMAČKOJ: Štutgart je, kao i Sarajevo, moj grad

Legendarni Halid Bešlić imao je, kao i po običaju, odličan koncert u njemačkom gradu Štutgartu. Osim njega tu večer pred nekoliko hiljada posjetilaca nastupio je i legendarni zagrebački bend „Prljavo kazalište“. Koncert je organizirala muzička koncertna agencija „Big Events“ čiji vlasnik je Brane Ivić.
Po izlasku na binu i prije prve otpjevane pjesme Bešlić se publici obratio riječima, kako je grad Štuttgart osim Sarajeva, grad u kojem je tokom života proveo najviše vremena.

-U ovom gradu se osjećam kao da sam kod kuće, što bi se reklo, kao svom na svome. Tu su mi prijatelji, dragi ljudi. Tako da se u ovaj grad uvijek vraćam sa zadovoljstvom – rekao je Bešlić.

Prije nastupa u bekstejdž je došao generalni konzul BiH u Štutgartu Began Muhić da pozdravi Halida i da mu poželi sve najbolje tokom koncerta.

Naravno, tokom cijele večeri u Halidovom društvu bio je njegov veliki prijatelj, poznati bh. humorista i imitator Osman Džiho.

I ovaj put, kako prije isto tako i poslije nastupa popularni Bešlić se strpljivo slikao sa fanovima, a svako od njih imao je samo lijepu riječ za Halida.
Puna dva sata pjevao je Bešlić njegove najveće hitove, a u pojedinim trenucima mnogobrojna publika ga je nadjačala pjevajući zajedno sa njim. Jedno je sigurno, mnogi od njih ili skoro svi, dvoranu su napustili sa osjećajem sreće, jer tu večer Štutgart je bio mjesto neizmjerne ljubavi i lijepe pjesme koju su im ponudili Halid Bešlić i popularni „Prljavci“.

(Expresstabloid)

 

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI