Halid Bešlić i Neno Murić u Turskoj napravili lom na svadbi para porijeklom iz BiH…

Sve je izgledalo poput bajke. Palata uz more, galebovi, brodice koje neprestano plove i muzika koja je činila da gosti odjeveni u elegantna odijela i toalete budu raspoloženi i rasplesani- kaže Neno Murić

Neno Murić i Halid Bešlić proteklih nekoliko dana družili su se u Turskoj. Naime, oni su bili glavne muzičke zvijezde zadužene za dobar provod u poznatoj palati Salit Halim u Istanbulu, na svadbi mladog bračnog para Yilmaza Ezre, koji su porijeklom iz naših krajeva.

Veličanstveni kompleks od historijskog značaja tik uz more, koji ljepotom oduzima dah, u kojem su naši pjevači zabavljali poznate zvanice, ujedno je i mjesto na kojem su se vjenčali poznati turski glumac Burak Ozcivit, našoj javnosti poznatiji po ulozi Bali- bega, i njemačka glumica Fahriye Evcen.

Murić i Bešlić su ujedno prvi pjevači sa Balkana koji su nastupili na ovom znamenitom mjestu. Zanimljivo je da je svadba upriličena na dan izbora u Turskoj, no te večeri nije bilo nikakvih restrikcija, a gosti su se zabavljali do ponoći.

Neno je goste oduševio glasom, harizmom, repertoarom, koji je obogatio izvođenjem turskih, italijanskih i španskih pjesama, zbog čega je izazvao veliki interes i neki od gostiju su izrazili želju da ga angažiraju na svojim zabavama u Istanbulu koje uskoro planiraju.

Zaljubio sam se u kulturno-historijski kompleks Sait Halim Pasa Yalisi. Imali smo izuzetno ljubazne domaćine, što je učinilo da se osjećam opušteno i lijepo kao kod kuće. Tokom svadbe sevdalinka se prolamala Bosforom, a moje srce je bilo veliko kao planina. Rekli su mi da do sada u ovom prostoru niko sa Balkana prije nas nije zapjevao.

Sve je izgledalo poput bajke. Palata uz more, galebovi, brodice koje neprestano plove i muzika koja je činila da gosti odjeveni u elegantna odijela i toalete budu raspoloženi i rasplesani- kaže Neno Murić.

(Depo)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI