GORDANA ŠAULIĆ POSJETILA KUMA U BOLNICI!

0
7

Legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, a ni poslije dva mjeseca se bura oko ove tragedine ne stišava. Njegova udovica, Gordana Šaulić posjetila je njihovog kuma Slobodana Bobija Stojadinovića, koji je tog kobnog dana bio u vozilu sa Šabanom i njegovim klavijaturistom, Mirsadom Kerićem, koji je takođe nastradao.

Stojadinović trenutno boravi u jednoj bolnici u Beču, a Gordanin prvi susret sa njim poslije nesreće bio je izuzetno bolan.

Šaulićeva udovica nije mogla da se smiri kada je vidjela Slobodana u postelji, a kako on sam ističe izgledalo je kao da ponovo prolazi kroz istu tugu, kroz koju je prolazila kada je dobila vijest da je Šaban nastradao.

Slobodan je ispričao i da se sa kumom nije čuo čitava dva mjeseca, jer je znao da će njegov poziv Gordani jako teško pasti.

– Nismo se čuli skoro dva mjeseca, javljao sam se samo Saneli. Ona je muški podnosila naše razgovore zbog mene, iako sam osjećao da bi urlikala od bola. Zato s Gocom nisam smio da se čujem. Ona me je, naravno, svaki dan zvala, ali sam se ja plašio da joj se javim. Nisam joj ni pisao. Razmišljao sam i o našem susretu, bio sam u neizvjesnosti kako ćemo se ponašati. Međutim, ona je u subotu došla u Beč – ispričao je Slobodan i dodao:
– I nisam mogao da joj odgovorim. Međutim, naš zajednički prijatelj Zoki, koji je uvijek za Šauliće i mnoge druge kolege bio tu, pozvao me je i pitao da se vidimo na minut jer je u prolazu. Stvorio se brzinski. Mislio sam da će s još jednim kolegom doći, kad ono ulazi moja Goca i plače na sav glas – otkriva Bobi, kome je srce htjelo da pukne od tuge i bola jer iako je prikovan za krevet, htio je da iskoči iz njega kad je nju ugledao.

Gordana se jako potresla kada je vidjela kuma prikovanog za krevet, a čak je moralo da reaguje i bolničko osoblje.

– Majko sveta, ne mogu da opišem taj tužni trenutak koji kao da je trajao pet sati, a ne pet minuta.  Doktori su ih bukvalno otjerali. Goca je bila van sebe. Urlikala je. Otišla je, a meni je bilo još teže. Rekla mi je: “Toliko mi je teško, ali i drago, jer kao da sam mog Šabana vidjela” – rekao je Stojadinović.

(Informer)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI