Goran Karan u Kombank Dvorani 12. decembra

Kao rođeni Beograđanin, Karan se  poslije dvije i po godine, zajedno sa svojim Vagabundo bendom pred beogradsku publiku vraća s hitovima „Vagabundo“, eurovizijskim hitom „Kad zaspu anđeli“, „Ako to je sve“ „Gorko more“, „Lipa si lipa“, „Par je božji dar“.

Jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pjevača i kantautora, ali i veliki humanista, uoči koncerta  poručuje da mu je veliko zadovoljstvo što će imati priliku da zajedno sa svojim Vagabundo bendom svira i pjeva beogradskoj publici:

– Nosimo vam malo Dalmacije, puno srca i glas juga.  Dođite i povedite koga volite, pjesme će učiniti ostalo. Samo ljubav, poručuje Karan.

Podsjetimo, Karan je objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz svijeta.

Kao cijenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa brojnim muzičarima među kojima su: Arsen Dedić, Oliver Dragojevic, Kemal Monteno, Zdenko Runjić,  Rajko Dujmić i mnogi drugi.

Karan je dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja “Porin” i to u tri kategorije: za “Najbolji album zabavne muzike”, za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju” i “Najbolju vokalnu saradnju”, duet sa Oliverom Dragojevićem.
Na Pesmi Eurovizije 2000. godine predstavljao je Hrvatsku i osvojio deveto mjesto sa pjesmom “Kad zaspu andjeli”.

Učestvovao je na Festivalu svjetskih kultura koji je održan na Olimpijskom stadionu u Berlinu 2011., a njegova pjesma “All the Colours of the Rainbow” izabrana je za tematsku pjesmu i središnji događaj festivala. U snimanju je učestvovao veliki broj muzičara iz cijelog svijeta.

Goran je uz Nenada Ninčevića autor mjuzikla “Naša bila štorija” koje je  jedinstveno scensko i diskografsko djelo. U stvaranju ove originalne muzičke priče učestvovalo je četrdesetak izvanrednih umjetnika, među kojima su Severina, Danijela Martinović, Giuliano, Tedi Spalato,Nenad Šiškov, Nikša Bratoš i mnogi drugi.

Prije velikog uspjeha koji je stekao u Hrvatskoj, Karan je tokom 80-ih godina, kada se i počeo baviti muzikom, bio član hrvatskih muzičkih sastava: „Epicentar“, „Zippo“, „Big Blue“ i „Crna udovica“.

(Informer)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI