Goca se prisjetila kobnog jutra kada je Šaban poginuo

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je prije dvije godine u saobraćajnoj nesreći, a njegova udovica Gordana je sada progovorila o njegovoj smrti.

Naime, Goca se prisjetila tog kobnog jutra i ističe da je predosjetila da nešto nije u redu, a njene crne slutnje nažalost su se obistinile.

-Već u sedam ujutru počela sam da ga zovem da vidim da li je krenuo na aerodrom. Nije se javljao ni on ni Sloba, koji je bio sa njim. Mirsadov broj nisam imala. Onda me je uhvatila panika. Bjesomučno sam vrtila sve moguće brojeve, na kraju se Sloba javio iz bolnice, ali nije znao da mi kaže gdje je Šaban ni šta je sa njim. Agonija je trajala čini mi se satima, dok na kraju prijatelj koji živi u Njemačkoj nije saznao, javio je Ildi, a Ilda je mene zvala. Kad sam vidjela broj, nisam mogla da dignem slušalicu, nisam mogla da čujem to što ima da mi kaže, slušalicu je podigla žena koja radi kod nas. Njen izraz lica mi je rekao da je moj nagori košmar postao istina – ispričala je Goca za Objektic.rs i dodala da su iza Šabana ostala dva neobjavljena albuma, za koje još uvijek ne zna da li će ugledati svjetlost dana.
-Oni su već spremni, kad će biti i da li će biti…Ima mnogo pjesama za druge ljude, neke je pjesme dao pjevačima još za života, na njima je kada će ih objaviti. Postoji puno planova, svakako ću se pozabaviti njegovim legatom, piše se knjiga, dokumentarac je počeo da se radi, nadam se da ćemo imati snage da ga privedemo kraju. Još prošle godine u septembru planiran je koncert Šabanu u čast u Bugarskoj, u istoj areni u kojoj je pjevao, ali zbog ove epidemiološke situacije to je odloženo za neko drugo vrijeme. On svakako ostaje da živi, ne samo kroz pjesme nego kroz lik i djelo, i kroz nas koji ga volimo, djecu, unuke, prijatelje, kumove-zaključila je Goca.

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI