Gibonni nakon duge pauze objavio novi album “U po’ ure”

Gibonni je nakon duge pauze objavio album “U po’ ure” koji donosi pet novih pjesama, gdje svaka priča zasebnu priču. Kako piše Večernji list pjesme imaju različite zvuke i atmosferu, međutim, i dalje nose prepoznatljivi Gibonnijev rukopis.

Albumom “U po’ ure” Gibonni predstavlja pet priča koje ćemo iznova tumačiti i u njima uvijek iznova pronalaziti svoje živote, a opet pjesme nose prepoznatljiv rukopis autora koji je već decenijama omiljeni na muzičkoj sceni.

Pjesmom “Kiša”, koja je objavljena početkom prethodnog mjeseca, najavljen je album na kojem će se naći i pjesme: “Pijesak nošen vjetrom”, “Lažu fotografije”, “Mlijeko proliveno” i “Ko si da si”.


“Kiša” predstavlja stadionsku rock himnu, u kojoj svojim prepoznatljivim rukopisom Gibonni spaja Dalmaciju i Afriku, čemu je pridonio gostujući muzičar Haddis Alemayehu Haddinqo te back vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku hora župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji.

“Pijesak nošen vjetrom” je rock pjesma i jedan od budućih koncertnih favorita. U njoj se može čuti violina Marka Ramljaka i dojmljivi zvuk masinqua, iza kojeg ponovo stoji Haddis Alemayehu Haddinqo, piše Večernji list.

“Lažu fotografije” jedna je od onih pjesama za koju izdavač tvrdi da ćete je vraćati na početak nakon svakog preslušavanja. Uz istaknute instrumentaliste, jazz pijanistu Matiju Dedića i gitaristu Yogia Lonicha, koje ovaj put prate članovi Gibonnijevog benda, gitarista i producent Nikša Bratoš, basista Marko Reljanović i bubnjar Branimir Gazdik, te Simfonijski orkestar HRT-a.
“Mlijeko proliveno” odsvirao je Gibonnijev bend, uključujući i klavijaturistu Masseya Kovačevića i ponovo na gitari Yogija Lonicha, uz kojeg isti instrument sviraju sam Gibonni i Nikša Bratoš.

“Ko si da si”, oda je ženskoj ljepoti i snazi, snažna balada tamnog sjaja, na kojoj su glavne sviračke dužnosti odradili sam Gibonni i Nikša Bratoš, producent i ko-aranžer svih pjesama.

Dugoočekivano novo Gibonnijevo izdanje dostupno je na svim streaming servisima, a CD će se naći u prodaji od 25.06.

(Cdm.me)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI