Galaxis: Sinanov klavijaturista zaplakao zbog Šemsinog nastupa!

Bolje i spektakularnije zatvaranje ljetne pozornice diskoteke „Galaxis“ u Srebreniku nije mogla poželjeti publika zahvaljujući velikom koncertu muzičkih zvijezda Šemse Suljaković i Jašara Ahmedovskog. Kapacitet je, očekivano, bio prepun. Šemsa Suljaković je pri izlasku na scenu „uzrokovala“ nevjerovatnu euforiju među publikom pa su to njene kolege prokomentirale riječima „kao da je pao gol u 90. minuti“.

Svi su skandirali njeno ime ne dozvoljavajući joj da pjeva jer sama sebe nije mogla čuti od horskog pjevanja svake od njenih numera. U bekstejdžu srbijanski kompozitor Goran Ratković Rale koji je došao u Jašarovoj pratnji reče da se naježio prvi prvim taktovima Šemsinih pjesama, a onda prokomentirao da se takva zvijezda više ne rađa te da je dovoljno samo da se ona pojavi na sceni, a publika će da pjeva njene neprevaziđene hitove. A na tu priču se nadovezao nekadašnji i dugogodišnji Sinanov klavijaturista Seiko, koji je došao samo da vidi i čuje Šemsu, pa suznih očiju je rekao da je ovo nevjerovatno, da ovo samo mogu da naprave Šemsa i Sinan.

Ništa slabije oduševljenje kod publike nije izazvao i izlazak Jašara na scenu čije su pjesme takođe prisutni pjevali, no posebno oduševljenje su izazvali njegovi stari hitovi. Ono što je bilo najzamornije za pjevače jesu obožavatelji koji su željeli da se slikaju sa njima pa je to itekako bilo smorno za njih te pretople avgustovske noći.

No, u bekstejdžu gdje su se odmarali izvođači i njihovi prijatelji bilo je tekako veselo. Najzadovoljniji je bilo vlasnik diskoteke Nerko Mujkić koji je kazao da je ovo „povratna“ svim onima koji su skeptično gledali na ovaj tandem komentirajući da je trebao da se napravi miks mlađih pjevača i pjevača veterana.

Pun pogodak

Ovo je bio pun pogodak, bar ja za tolike godine znam ukuse ove publike. Naprosto obožavaju „Južni vetar“. Srebreničani vole taj „šmek“ i uživaju u takvoj vrsti muzike –priča nam Nerko.

S druge strane Jašar, koji je također vrli prijatelj sa vlasnikom Nerkom kaže da je imao sto nastupa svaki bi odgodio zarad gostovanja u Srebreniku jer to je mjesto gdje i on sam uživa zajedno s publikom koja itekako zna prepoznati pravu pjesmu, na euforičan način zna da ispolji svoje pozitivne emocije koje prelaze i na samog izvođača.

Jedini Šemsin nastup tokom ljeta

Šemsa kaže kako je ovo bio jedini njen nastup na Balkanu u toku ljeta jer ne želi da radi u tom periodu.

To je vrijeme kada se odmaram i vrijeme koje posvećujem sebi. Nerki nisam mogla odbiti jer mi smo dugogodišnji saradnici a u pitanju je bila koncertna varijanta i meni je to odgovaralo –kratko je rekla Šemsa.

(Expresstabloid)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI