FARIZADA ČAMDŽIĆ: Ja sam se, Bogu hvala, dobro udala!

Prvi veliki uspjeh popularne Farizade Čamdžić bio je 1986. godine kada je snimila tada veliki jugoslovenski hit „Majko, gdje je sada on“, a koju joj je godinama kasnije uzela i ponovno snimila Zorica Brunclik. Ali, ta pjesma u Zoričinoj izvedbi nije nikada postigla veliki uspjeh kao u Farizadinoj originalnoj izvedbi.
I tako već pune 34 godine ova popularna Modričanka sa adresom stanovanja u Gradačcu živi život uspješne pjevačice narodne muzike.

-Prije situacije sa koronavirusom trebala sam da idem u njemački grad Oberhausen, ali na svu sreću nisam, jer ne znam kako bi mogla biti svo ovo vrijeme odvojena od porodice. Ne treba da lažem, i mene je ova situacija finansijski unazadila, ali šta da ti kažem, ja sam se Bogu hvala dobro udala. Ovo je moj drugi brak i baš sam sretna u njemu. Neka samo ovako potraje – priča nam je ova popularna crvenokosa pjevačica.

Da li ste tokom ove krize više kupovali, trošili ili više štedjeli?

-Eeee, to je baš jako dobro pitanje. Iskreno govoreći, više sam trošila. Uvijek pomisliš treba ti ovo ili ono, nisi znao kako će se situacija odvijati, pa kupi ovu ili onu stvar i novac se izvuče. A, kada danas sve to gledam i posmatram iz ove perspektive, nekako smo svi na neki način ludi bili, trošili novac u besmislice, kao da se dešava smak svijet. Ali, ovo nam je pouka za ubuduće, jer ja mislim da će biti još dosta ovakih situacija u budućnosti. Ovo je samo početak nečega, a čega niko od nas ne zna.

Šta Vam najviše nedostaje iz života prije koronavirusa ?

-Nedostaju mi putovanja, druženje sa mojom porodicom u Njemačkoj, ali i nastupi, a da iskrena budem i bakšiš, kojeg je znalo da bude podosta.

Kada ste i gdje ste dobili najveći iznos bakšiša?

-Definitivno to je bilo na jednom mom nastupu u Turskoj u Istanbulu. Ja sam tada snimila pjesmu „Hurem“, a sve zbog serije „Sulejman Veličanstveni“. I baš se desilo da je na tom mom nastupu bilo izvjesni Sulejman i tada me daravo i novcem i zlatom. Mogu da kažem, da sam se baš „bogata“ vratila u Bosnu.
Da li ste oženili sina, i ako jeste, kako bi se sebe opisali kao svekrvu?

-Iskreno, da ne lažem, ja sam njegovu suprugu prihvatila kao rođeno dijete. Imam samo tog sina, a njegova supruga je nadomjestak za kćerku koju sam oduvijek željela, a nisam imala. Jako sam osjetljiva i emotivna osoba i sve bih joj dala.

Da li postite u mjesecu ramazana?

-Ne, nažalost ove godine nisam mogla. Prije svega zbog nekih lakših zdravstevnih problema, a zbog kojih moram da redovno pijem tablete. Ali, samo zdravlja bit će još ramazana, kada ću se moći postu posvetiti. Međutim i ovaj ramazan ću da postim onoliko dana koliko budem u mogućnosti.

Prije pandemije koja je zahvatila cijeli svijet Farizada je objavila novu pjesmu „Priznaj da si kriv“, pokrenula njen vlastiti Youtube kanal.

 Među tri najkvalitetnije na Balkanu

Da li ste za Vaše sugrađane muzička zvijezda?

-Za veliki broj normalnih ljudi, koji prate moj rad, jesam i to velika zvijezda. Poštuju i cijene ono što radim, cijene moj kvalitet. Te druge ne bi ni spominjala, jer ih je mali broj. Kada se radi o mom gradu u kojem živim kruže  priče da sam ja jako skupa pjevačica. Kada se u tom gradu organiziraju svadbe ili neka druga veselja uvijek se zovu neki drugi pjevači, a mene ne zovu. Dugo sam se pitala šta je razlog tome, sve dok me jednom nije o tome informisala moja frizerka. Rekla mi je da ide na neku svadbu i da joj je baš žao što ja ne pjevam, a trebala sam. Kao nisu me htjeli zvati jer sam im preskupa. A, mene nije niko nikada kontaktirao i pitao da pjevam i koliko košta moj nastup. Ali, mnogi me cijene i zbog toga mi je jako drago. Ali, čim odem deset kilometara od Gradačca ja sam onda najveća zvijezda. Prije par dana sam bila u Modriči, nisam mogla proći ulicom, mnogi su željeli da se slikaju sa mnom. Još uvijek sam ja ta zvijezda koja se neće još dugo ugasiti. Ja evo u ovom intervjuu tvrdim da sam po kvalitetu među tri najkvalitetnije pjevačice na Balkanu.

(Expresstabloid)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI