Evo koliko novca dobijaju učesnici rijalitija kako bi spavali pred kamerama

Hrvat koji je učestvovao u više srpskih rijaliti programa otkriva koliko učesnici dobijaju za “akciju pod jorgan planinom”.
“U rijaliti u Srbiji zovu se kandidati po principu – što luđi, to bolji. Što više imaš “prljavštine” za sobom, to si interesantniji. Produkcija ima svoja pravila, koja nisu ona za koja javnost zna, ali i mi rijaliti igrači imamo svoje uslove,” počinje ispovijest učesnik iz Hrvatske, koji se takmičio u više srpskih rijaliti programa.

Možda ne znate mnogo o ugovorima koje učesnici rijalitija potpisuju, ali znate barem dvije stavke – ugovor ih obavezuje da moraju da šute o onome što se dešavalo u rijalitiju nekoliko godina nakon emitovanja. I kazne koje plaćaju za kršenje ugovora su ogromne.

Zato je Hrvat iz srpskih rijalitija pristao da govori samo ako može da ostane anoniman.

“Produkcija ponekad ubacuje svoju rodbinu u šou, iako u ugovorima piše da ne smije biti krvnog srodstva sa učesnicima. Imaju i svoje miljenike, koji mogu da rade šta žele bez straha od diskvalifikacije. Ali, i mi imamo svoja pravila. I zahtjeve. Prije ulaska, ja sam tražio da uvijek imam svježu hranu, i u tajnoj sobi sam dobijao obilne porcije, dok su drugi maštali o komadiću hrane. Drugi uslov mi je bio da dio honorara dobijem unaprijed. Lakše mi je kada znam da je nekoliko desetina hiljada eura već na mom računu,” otkrio je on.
Dodatno se, kaže, plaća “akcija”, i to od hiljadu do 5.000 eura.

“Ja to zovem dodatak na skandal u ugovoru. To vam je kao noćni rad u Njemačkoj. Naporno, ali isplativo. Zavisi i sa kime spavate, koliko akcija traje, da li se o njoj priča, da li je ta osoba slobodna ili zauzeta…”

Iako mislite da učesnici borave strogo izolovani, on otkriva da nije tako.

“Postoje tajni ulazi i izlazi. Svaki put kada čujete da je neko “izveden da bi otišao kod ljekara”, izašao je iz nekog “XY” razloga. Neki jesu privilegovani, jer pravoj rijaliti zvijezdi je sve dozvoljeno. Ako niste zvijezda kao ja, ne smijete da unesete mobilni. Ako jeste, imate pristup podacima i tajnim pozivima,” kaže ovaj Hrvat i dodaje da rijaliti nije “laka lova”, čak ni uz posebne uslove kakve je on imao.
“Zamislite da morate da provedete devet mjeseci sa osobom koja je psihički nestabilna? Rijaliti je pravim igračima unosan posao, i svi koji nas vrijeđaju trebalo bi da znaju da mi zaradimo deset puta više od obrazovanih ljudi, a nakon “luksuznog zatvora” trošimo novac na markirane krpice i egzotična putovanja. Zvuči dobro, zar ne,” rekao je on za 24sata.hr.

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI