EVO ČIJU FOTOGRAFIJU JE TOZOVAC NOSIO U NOVČANIKU DO POSLJEDNJEG DANA!

Predrag Živković Tozovac (85), kojeg su mnogi nazivali najvećim gospodinom  narodne muzike, a od milošte, kao znak muzičke veličine, preminuo je juče na Vojnomedicinskoj akademiji od posljedica koronavirusa.

Ratko Rađenović, vjenčani kum legendarnog pjevača, u emotivnoj ispovijesti kaže da više ništa neće biti isto, te da će mu najbolji prijatelj faliti svakoga dana.

– Posljednji put sam ga vidio prije tri i po nedjelje, prije nego što je otišao u KBC „Dragiša Mišović“. Činilo se da će se izvući jer su ga otpustili na kućno liječenje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo i prebačen je na VMA – priča drhtavim glasom pjevačev kum.
– Mi smo bili najbolji prijatelji. Družili smo se čitavog života, ali posljednjih 20 godina intenzivno. Nedostajaće mi naši razgovori, njegovi savjeti. On je bio najinteligentniji i najbolji čovjek kojeg sam ikada upoznao – kaže on za “Kurir”.

– Bio je najveći ljubitelj života, pionir življenja. Zapravo, bio je sublimacija inteligencije, emocije i pameti. U novčaniku je nosio fotografiju svog oca kojeg su strijeljali kada je imao samo 5 godina. Zamislite kakav je to bio čovjek, koji je do smrti nosio fotografiju oca kojeg praktično nije ni poznavao. Bio je pun empatije i od ljubavi satkan. Iz životne tuge i rapsodije, napisao je najljepše ljubavne pjesme – govori Rađenović o svom kumu sa puno emocija za gorepomenuti izvor.

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI