Elvir Portoriko otkriva kako je nastala pjesma “Majka bosanska”: Posvetio sam je mojoj majci i svim majkama svijeta! (VIDEO)

Kada dobijete toliko pohvala, pozitivnih komentara kolega i javnosti tada znate da ste uradili pravu stvar. Elvir Portoriko je neko o kome se trenutno mnogo priča. Razlog je pjesma “Majka bosanska” koja je oduševila region, Evropu, ali i publiku na drugim kontinentima gdje god ima onih koji će se sigurno pronaći u tekstu ove numere.
-Dokazani tekstopisac Tešo Mrkonjić je napisao ovaj fenomenalni tekst, a muziku i aranžman vrhunski muzički stvaraoc Ljubo Kešelj, jer ovakav tekst i muziku mogli su napisati samo rođeni Bosanci, kaže nam Elvir Portoriko koji je prezadovoljan kako kaže svojom ličnom kartom.

Interesantna je i priča oko samog nastanka ove pjesme.

-Nastala je tako što smo ja i Acko Nezirović bili na jednoj svirci u Minhenu i on mi je pustio da čujem tu pjesmu, a s obzirom da ja u duši volim Bosnu, vezan sam za Bosnu tako da sam pjesmu posvetio prvenstveno mojoj majci. Pronašao sam se jednostavno u ovoj pjesmi tako da je također osim kako sam već spomenuo mojoj majci posvečujem i svim majkama svijeta.

Pjevaču su se nakon premijere pjesme “Majka bosanska” otvorila mnoga vrata, publika ga mnogo više traži, više je i nastupa.

-Hvala Teši i Ljubi koji su mi dali ovaj predivan tekst koji sam ja donio na svoj način i presretan sam što je prije svega publika zadovoljna a pjesma sve slušanija.
Elvir Portoriko je povjerenje za izdavanje dao najboljima Grand produkciji sa kojom će sarađivati i dalje.

(Estradnjaci)

 

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI