Edin Ćufurović nakon pjesme “Budi jako srce moje” odlučan krenuti dalje: “U planu je još nekoliko pjesama, ali ne žurim…” (VIDEO)

Pjevač Edin Ćufurović je odlučio da se ozbiljno pozabavi svojom estradnom karijerom, a njegov prvenac “Budi jako srce moje” slušaniji je iz dana u dan. Željeli smo malo bolje upoznati ovog Krajišnika koji od svoje 18. godine živi i radi u Sloveniji.

-Rođen sam 1992. godine u Velikoj Kladuši gdje sam živio do svoje 18. godine, a zatim sam se preselio u Sloveniju. Još kao djete pokazivao sam talenat za muziku, a najviše sam imao želju pjevati. U djetinstvu nisam imao baš neke mogućnosti da ostvarim neke od želja, a moram dodati da me  privlacilo i sviranje. Taj moj talenat su zapazili učitelji u osnovnoj školi i dali mi podršku u tome tako da sam na školskim priredbama učestvovao kao pjevač. To su bila lijepa vremena, prisjeća se Edin.

Već u srednjoj školi pjevač učestvuje i na raznim muzičkim takmičenjima što mu je dalo vjetar u leđa da nastavi da se bavi ovim poslom.
-Naravno u srednjoj školi je sve bilo lakše, jer sam mogao da učestvujem na raznim takmicenjima pjevača amatera. Čak sam i osvajao prva mjesta.

Njegova nova pjesma “Budi jako srce moje” a za koju je autor teksta i muzike upravo je nastala u tom srednjoškolskom vremenu.

-Tada sam imao nekako najviše inspiracije. Naravno, imam još puno pjesama koje sam napisao, a trenutno radim jednu za jednog mladog pjevača. Radi se o baladi, jer nekako najviše inspiracije imam pišući takve pjesme.

Nakon preseljenja u Sloveniju Ćufurović se jedno vrijeme povlači iz muzičkog svijeta zbog drugih obaveza, a i nastavka školovanja.

-Interesantno je i to da sam se bio isključio i sa svih društvenih mreža i nekih 11 godina nisam bio aktivan.

Odlučio se lagano vratiti svemu, ali kako kaže nikako pretjerano.

– E sada polako se vraćam ali ne pretjerano. Trenutno imam svoju firmu koja se bavi autoprevozništvom, dostava i renta vozila. Za sada je poslovanje rentabilno i zadovoljan sam. Bilo je zaista jako teško da firmu podignem na noge, tako da sam se tada morao posvetiti samo tome i to je jedan jako težak period koji je hvala Bogu sada iza mene.
Edin je na svim poljima ostvaren i ponosan čovjek, porodično i poslovno, a sada je na red došla i ta želja i ljubav prema pjesmi čemu se konačno može mnogo više posvetiti.

-Moj život su uljepšale dvije djevojčice, moje kćerkice mezimice, pa svaki dan proveden sa njima ima posebnu čar. Sada sam nekako osjetio da mogu krenuti putem kojim sam želio cijeli život i nadam se da ću uspjeti. U planu je još nekoliko pjesama, ali za sada ne smijem da žurim.

U slobodno vrijeme pjevač pomalo svira klavijature i gitaru, ali sve to za svoju dušu i kada stvara neku lijepu pjesmu. Trenira kickbox i street fight i na tom polju je kako kaže poprilicno dobar.

-Ovom prilikom vas pozdravljam i želim da se zahvalim vama i vasem portalu estradnjaci. ba koji puno pomažete nama početnicima.

(Estradnjaci)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI