Dženan Lončarević: Majka mi je rekla – kada odeš na Eurosong, onda si neki muzičar

Dženan Lončarević odličnim nastupom ponovo je oduševio Sarajlije. U prepunom “Coloseumu” pokazao je zašto je jedan od najtraženijih pjevača u regiji.

Na repertoaru su se našli njegovi hitovi “Dobro je to”, “Ludujem”, “Putnička”, “Piješ sine, mnogo piješ”, ali i najbolje pjesme Dine Merlina, Zdravka Čolića, Halida Bešlića…
– Prestao sam brojati koji mi je ovo nastup u “Coloseumu”. Volim Sarajevo tu se dobro osjećam, imam dosta prijatelja. Sarajlije na moj novi nastup neće dugo čekati. Naime, ponovo sam u glavnom gradu BiH 15. februara. Ovaj put to je pivnica HS. Zajedno ćemo slaviti Dan zaljubljenih. Kad je u pitanju veća priča, Sarajevo čuvamo za najbolji period – kaže na početku razgovora Dženan Lonačarević koji je bio u društvu menadžera Ervina Salihbegovića.

Njegova posljednja pjesma “Piješ sine, mnogo piješ” trenutno je jedan od najvećih hitova u regionu, a ona će uskoro dobiti i svoj nastavak.

– Sretana sam zbog uspjeha ove pjesme koja je sevdalinka savremenog doba. Vidiš da i ja pijem, puna mi je velika čaša vode. Stvarno je priča oko pjesme “Piješ sine, mnogo piješ” kompletna. Dragan Čolaković napisao je fenomenalan tekst, moj dragi kolega Željko Vasić aranžman, a odlični režiser Haris Dubica to je lijepo upakovao u filmsku priču. Nećemo stati na ovome. “Piješ sine, mnogo piješ” bit će kako serija i ima dva nastavka. Dvije pjesme nastavljaju priču i već smo snimili spotove za njih, a pojavljuju se isti glumci. Naravno, nismo mijenjali ekipu, jer ovaj tim pobjeđuje – nastavlja Dženan.

Lončarević je i učesnik Beovezije na kojoj će krajem februara biti izabran predstavnik Srbije za Eurosong. Izvest će pjesmu “Nema suza”, koju potpisuje Željko Vasić.
– Naravno da je Eurosong izazov za svakog pjevača. Kada je u pitanju pjesma “Nema suza”, ona ima posebnu priču jako je bolna. Majka mi je svojevremeno rekla, kada odeš na Eurosong onda smatram da si neki muzičar, pa ti vidi – sa osmjehom nam je na kraju razgovora rekao Lončarević

(Coolstayle)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI