Darko Lazić otkrio da ga je Šaban zvao poslije nesreće: “Bio je bijesan, samo sam spustio glavu”

0
123

Pjevač Darko Lazić nakon teške saobraćajne nesreće koju je doživio krajem 2018. godine bio je na sahrani kralja narodne muzike Šabana Šaulića, a kako je istakao, tada je jedva stajao na štakama, jer se nije u potpunosti oporavio.

– Ja tad nisam ni smio da budem na štakama tad duže od par minuta na dan. Znam samo da sam rekao: “Idem, neću moći da ga otpratim do groba, ali ja moram da izjavim porodici saučešće i da se oprostim od njega”. To je bilo jače od mene. Ne bih mogao da podnesem da nisam otišao, ne bih sebi oprostio – rekao je Lazić.

Darko je otkrio i da se Šaban naljutio na njega i iskritikovo ga nakon teške saobraćajne nesreće, kada je njegov automobil sletio sa puta i prevrnuo se na krov, a kako je i sam priznao, Lazić je tada bio u alkoholisanom stanju.
– Toliko me je nagrdio. Jako je bio ljut na mene, i baš me je iskritikovao da sam ja samo spustio glavu, nemam šta da kažem, i sve što je rekao bio je u pravu. Svaki njegov savjet pamtim, ali uglavnom me je savjetovao oko pjevanja, to ću najviše pamtititi – ispričao je Lazić u emsiji “Sceniranje”.

Podsjetimo, Šaban je 16. februara 2019. godine imao nastup u klubu Farinda u Bilefeldu. Nekoliko sati poslije nastupa, 17. februara ujutru, tragično je stradao Šaban, kao i njegov klavijaturista Mirsad Kerić.

Sabraćajnu nesreću, u kojoj su Šaban i Mirsad izgubili život, izazvao je Nijemac, turskih korena, Alsin Levent (36) koji je optužen za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje tjelesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju te vožnju bez vozačke dozvole.
Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu “mazda 6” izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mjestu gdje je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

Okružni sud u Giterslou je početkom 2020. otkazao prvo ročište, zbog pandemije, a prema navodima Okružnog suda, Levant je priznao krivicu.

(Telegraf)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI