DANAS JE 16 GODINA OD SMRTI ROĐE RAIČEVIĆA: Nikada se nije ženio, a bio je ludo zaljubljen u svoju kolegicu!

Pjevač je bio jedan od pravih zavodnika sa estrade, a 7. oktobra 2001. godine je napustio ovaj svijet.

Rođa Raičević, koji je iza sebe ostavio velike hitove “Tako je suđeno”, “Draga”, “A ja imam tebe”, “Dabogda”, preminuo je 7. oktobra 2001. u 44. godini od predoziranja kokainom.

Neposredno pred smrt objavio je posljednji album, a iako su ga povezivali sa brojnim poznatim damama nikada se nije ženio. Međutim, iako se nikad nije ženio, bio je ludo zaljubljen u pjevačicu Bubu Miranović.

Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu. Volim njegovu boju glasa. Obavezno naručim neku njegovu pjesmu kad sjedim u kafani. Na taj način ga se sjetim”, rekla je Buba svojevremeno u jednom intervjuu.

Pored toga, njegovu smrt već 16 godina prati jedna velika misterija. Naime, po njegov kofer koji se i dalje nalazi na istoj adresi, nikada niko nije došao.

“Taj kofer godinama stoji tu. Kažu da je Rođin. Niko još nije došao po njega, a mi ga ne diramo”, ispričala je prošle godine komšinica pokojnog pjevača.

(Kurir)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI