DANAS BI SINAN SAKIĆ PROSLAVIO 65. ROĐENDAN!

Sinan Sakić jedan je od najvećih pjevača narodne muzike na ovim prostorima ikada, a da je živ danas bi, u srijedu 13. oktobra, slavio svoj 65. rođendan.

Fanovi u velikom broju na ovaj dan na društvenim mrežama šeruju njegove fotografije i pjesme, a ono što će sve oduševiti jeste i mural posvećen upravo njemu, napravljen na Dorćolu na kojem je pjevač i živio.

Slavni Sinan na vječni počinak ispraćen je 4. juna 2018., na muslimanskom groblju u Loznici, a sahrani je prisustvovalo više stotina ljudi i Sakićeve brojne kolege sa estrade.

Sinanov sin Alen sa prijateljima je ocu u čast napravio ovaj mural sa njegovim likom, i stihom iz Sakićeve pjesme “Život da stane ne sme”.

Sinan je, podsjetimo, primljen u Klinički centar u Beogradu 27. aprila 2018.
Nakon ispitivanja, ljekari su ustanovili da mu je potrebna transplantacija jetre. Sinan je, na insistiranje supruge Sabine, 16. maja izveden iz Kliničkog centra, nakon čega je prebačen na privatnu kliniku, a onda su ga odveli kući gdje su čekali na datum za transplataciju. Međutim, poziv nije dočekao.

Podsjetimo, Sinanje 2017. godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su ljekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje, te da će morati na transplantaciju jetre.

(Pink)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI