Damir Šabić Fazla naslijedio muzičke gene od rahmetli oca: Svirao je violinu, a meni kada sam imao šest godina kupio harmoniku!

0
270

Sudbina je htjela da sada sada poznati pjevač Damir Šabić Fazla bude ono što je oduvijek želio. Od djetinjstva je pokazivao smisao za muziku, a možda i ne bi sve to bilo tako da nije gene “povukao” na rahmetli oca koji je svirao violinu. Imao je Šabić veliku podršku u njemu.Za naš portal se prisjetio tog perioda i podijelio fotografije dok je bio dječak.

-Već sa 6. godina sam prvu harmoniku dobio od oca. On je svirao violinu i uz njega sam učio da sviram i pjevam. Dok su se druga djeca igrala klikera, ja sam vježbao da sviram. Kao mali sam počeo svirati i zarađivati sa ocem, na čemu mu mnogo zahvaljujem jer mi je uvijek pružao veliku podršku, ,kaže Fazla.

Fazla je još kao dječak nastupao sa ocem

Svoju prvu pjesmu je komponovao 2010. godine i zvala se “Da li si me voljela”, a kasnije nastavlja sarađivati sa velikim kompozitorskim imenima. Zadnjih pet godina Fazla nastupa sa Kemalom Malovčićem i publika kaže njih dvojica su pun pogodak.

Fazla i Kemal- nastupaju zajedno

-Ljudi nas traže, kažu da sam dobar “južnovetrovac” i baš smo se uklopili, iskren je pjevač.

Svaka do sada snimljena pjesma Damira Šabića Fazle je posvećena nekome ili nečemu, pa tako i trenutna nova aktuelna balada “Suze” koju promovišemo i na Estradnjacima.
-Ni korona me ne zaustavlja, i dalje snimam nove pjesme za svoje fanove, a uskoro očekujte i duet sa Kemalom.

Sigurni smo da publika jedva čeka najavljeni duet sa Malovčićem. Fazla također ne krije da ima veliku podršku fanova i prijatelja kao što su Edin Kesic, Kemal i Eso Ibrić.

(Edina Šukalo-Estradnjaci)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI