Damir Muratović odabrao najbolje autore: Tri nove pjesme sam snimio iz velike ljubavi prema muzici (VIDEO)

Ovih dana imamo priliku poslušati tri nove pjesme koje su isključivo nastale iz velike ljubavi prema muzici i onome što ona sa sobom nosi. Damir Muratović je ostvario svoju veliku želju i snimio pjesme koje je od srca poklonio publici. “Ne dam tebe ja”, “Ciganka mlada” i “Zavide mi” ovaj pevač je odlučio predstaviti i promovisati i na najboljem estradnom portalu Estradnjaci.ba, a za sebe kaže da je samo običan čovjek koji voli muziku i baš iz tog razloga odlučio se na ovaj korak.

-Još od malih nogu sam pjevušio i družio se sa pjesmom, a s obzirom da se kod nas Roma uvijek pjevalo i veselilo, a na estradi je i najviše zvijezda koje potiču iz reda romskog naroda. Ja lično nikada nisam pretendovao da postanem zvijezda, ja sam samo običan čovjek koji voli muziku i pjesmu, pa sam se stoga odlučio, čim budem u prilici da snimim par pjesama onako za svoju dušu, iskren je ovaj pjevač.

Damir je veoma profesionalno pristupio svemu, a dokaz za to su poznati autori sa kojima je stupio u kontakt i dogovorio sve oko snimanja novih pjesama.

-Kada sam birao  sardnike, riješio sam da se obratim Ziketu Huriću našem hitmejkeru koji je napravio veliki broj pjesama uz koje sam i ja odrastao. Iz Švedske gdje trenutno živim i radim, avionom sam došao u Tuzlu, a zatim na preporuku Ziketa Hurića otišao u studio N&M vlasnika Nermina Nerke Mušića. Prihvatili su me izuzetno prijateljski i zajedničkim snagama smo “odradili” 3 pjesme. Za dvije pjesme (“Ciganka mlada” i “Ne dam tebe ja”) muziku i tekst je uradio Zijad Zike Hurić, a za pjesmu “Zavide mi” tekst je uradio moj prijatelj Mela Osmanović, dok je muziku za istu uradio Nermin Nerko Mušić.

Pjesmu “Ne dam tebe ja” Damir je odlučio ekranizovati i tako publici i vizuelno dočarati ljubavnu tematiku ove pesme. U spotu se pojavljuje i prelijepa crnokosa dama, a pjevač nam otkriva i o kome je riječ.

-Spot je uradio Elvedin Sarić vlasnik video produkcije Muzika Estrada, a popularna akterka spota je Suada Herić koja već ima veliko iskustvo kada su snimanja u pitanju. Veliko hvala kompletnoj ekipi koja je prisustvovala snimanju.

Uživajte uz nove pjesme Damira Muratovića:

(Estradnjaci)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI