Ćana o velikoj životnoj drami

0
19

Stanojka Bodiroža Ćana rijetko je u medijima, ne zato što to ne voli već zbog toga što je stalno na “tezgama”.

Uvijek je bila raspoložena da priča o svemu, pa i o najtežoj životnoj borbi – padu s mosta i tumoru dojke. Ove nesreće folkerka pripisuje sudbini.

– Taj čuveni pad dogodio se 2011. godine u blizini Doboja. Parkirala sam auto malo dalje od kuće, pa sam morala pješke da pređem most koji nema ogradu. Kad sam stigla na most, srela sam dvije žene koje su me nešto pitale, pa sam se u hodu okrenula da im odgovorim i tako sam nesmotreno došla do ivice i pala s mosta! Polomila sam desnu ruku, tri rebra i skočni zglob lijeve noge. Dolje su potok i rastinje, mogla sam kičmu slomiti, dva mjeseca sam bila u gipsu, pa još toliko na rehabilitaciji – priča pjevačica.

Dvije godine kasnije, oboljela je od tumora.

– Nije bilo nikakvih simptoma, jednostavno sam jedno jutro ustala i pomislila da bi trebalo da idem kod ljekara. Kada mi je saopćeno da imam tumor, sebi sam rekla: „Dobro, u životu sam imala mnogo borbi koje sam dobila. Ova je malo teža, ali ću i nju dobiti.“ Tu bolest sam shvatila kao upozorenje, a ne kao kaznu. Bila sam sigurna da ću izaći kao pobjednik, nijednog momenta se nisam uplašila – kaže Ćana.

Godinu dana je trajala njena borba s tumorom.

– Skoro cijelu 2013. sam se borila. Sreća, pa sam na vrijeme otišla, izbjegla sam i hemoterapije i zračenja, jer je tumor bio u začetku. Vjerujte mi, u tom periodu sam imala potrebu da izgledam bolje nego što se osjećam. Na kontrole sam odlazila našminkana, sa sve onim drenovima, da pokažem i sebi i drugima da sam dobro. Operaciju sam podnijela odlično, ali sam imala problem s bakterijom stafilokokom, koja mi je umalo došla glave, i zbog toga su morali dva puta da me operiraju. Suprug je bio u većem strahu od mene. Kada su mi rekli da je dijagnoza loša, on je vozeći kući promašio sve ulice, išao je u kontrasmjeru. Morala sam da ga smirujem (smijeh). Ja uopće nisam paničila. Svaka bolest služi da nas poduči, osim ako se ne otkrije prekasno. To sam shvatila, zato sam nakon borbe snimila pjesmu „Biće svega, samo neće nas“ – rekla je pjevačica za Kurir.

Dok je vodila najveću životnu borbu, pjevačicu su razočarale neke kolege s estrade:

– Goca Lazarević, Crni, Jelena Broćić i još njih nekoliko su me stalno zvali da vide kako sam. Mnogi su me i razočarali jer smo bili bliski, a nisu se udostojili ni poruku da mi pošalju mjesecima iako su znali da sam bolesna. Neću da ih imenujem, oprostila sam, ali nisam zaboravila, niti ću zaboraviti.

(Avaz)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI