Boris Novković objavio singl “Ljeto je” (VIDEO)

Tokom prošle godine kantautaor Boris Novković počeo je da priprema dugoočekivani novi studijski album koji je najavio pjesmom “Moj grad” nastaloj u izolaciji. Bio je vrijedan tokom pandemije i objavio je i singlove “Dinamit” koji najbolje opisuje energiju predstojećeg albuma. Zatim je uslijedila romantična pjesma sa retro prizvukom, “Pun mjesec, ti i ja”. Nova pjesma je vesela ljetna pjesma koja odiše vedrinom i pozitivnim vibracijama, a u spotu vidimo Borisa u jarkim bojama kako nismo navikli do sad.

– Moram da priznam da pored visoke temperature, na setu sam se preznojavao i od treme jer su me prvi put u karijeri nagovorili da nosim jarke boje. Crvena havajka i plavi šorts bili su izazov za mene s obzirom da sam čitavu karijeru proveo u tamnim tonovima. Nadam se da će reakcije biti dobre – izjavio je uz osmijeh Boris i dodao:
– Sve sto sadrži ova pjesma opisao sam u osvrtu na cijeli album i njegov senzibilitet. Gledanje na svijet ružičastim naočarima još je ljepše ljeti u dobrom društvu i raspoloženju. Ljeto je period najveće slobode, slobode od viška odjeće, slobode od velikih poslova i uživanja u odmoru, slobode od naših umnih misli koje nas prate dok ne legnemo kraj mora, uputimo pogled prema pučini, planini, jezeru, šumi i otplovimo u kutak svog mira i mašte. Do novog albuma koji će izaći u septembru uživajte u ljetu, širite ljubav i radost života – poručio je nasmijani pjevač.
Muziku i tekst je napisao Boris, a tu je i već standardna ekipa saradnika. Aranžman i produkciju je uradio Hrvoje Prskalo, režiju spota i fotografije potpisuje Raul Brzić. Pored fantastičnih Borisovih muzičara, pjesmu je oplemenila i spotu se pojavljuje jedna od najboljih saksofonistkinja u Hrvatskoj Lana Škrgetić, koja je objavila i svoj album prvenac.

(Nadlanu)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI