Bekuta pokazala svoju kuću u rodnom Priboju i otkrila detalje koje niko nije znao

Pjevačica Ana Bekuta ponosna je na činjenicu da je odrastala u Priboju, pred kamerama je pokazala svoju kuću i otkrila detalje koje niko o njoj nije znao.
– U toj kući sam rođena, imam dvije mlađe sestre Dobrilu i Milinu, tata Branko je umro prije 22 godine, umro je mlad. Svoj talenat sam naslijedila od njega, mama je skrivala taj svoj talenat. Djetinjstvo nije bilo siromašno, ali nije ni preticalo, imali smo koliko nam treba – rekla je Ana u “Premijeri- Vikend specijal” i dodala:

– Moji imaju zemlju, pa su bili poljoprivrednici, u hrani nismo oskudijevali. Morali smo da pomažemo, jer je majka radila, pa smo je mijenjali. Nas tri sestre smo funkcionisale kao jedna dobra domaćica. Jedna sestra živi u Beogradu, a druga u Čačku. Kako smo starije, shvatamo da nam je djetinjstvo bilo divno i koristile smo svaki momenat u igri. Tata nam je ljeti pravio jedan šator, tu smo živjele kako grane Sunce, pa dok ne krenemo u školu.

Bekuta kaže da je sigurna da su njeni roditelji bili ponosni na nju, kao i da je tokom mlađih dana oboožavala školu.

– Znam da su moji ponosni, tata mi je to govorio dok je bio živ. Nadam se da sam ispunila njegove želje, koliko je bilo u mojoj moći, trudila sam se da im priuštim sve što su željeli. Školu sam obožavala, bila sam odličan đak. Bila sam pod uticajem učiteljice i nastavnice, oslikavale su sve što sam željela u životu. Gimnazija mi nije izbrisana iz sjećanja, vladala je divna atmosfera. U 17. godini se sve promijenilo. Kada podvučem crtu, za sada, poslije 30 godina, mislim da je ostalo nekog traga od mene.
Bekuta je priznala i da je prve korake njen sin Igor napravio u manastiru u Priboju, kao i da je njena majka radila kao kuharica. Pjevačica je otkrila i tajnu svog umjetničkog imena:

– Bekuta je sinonim za jedan nož, a Ana je prelijepo ime. Čovjek sa kojim sam radila prvi album rekao je da je moje ime Nada dosadno, u to vrijeme ih je bilo bar 4. Mene moji mještani još uvijek zovu Nada, a mislim da bih karijeru napravila kao Nada Polić. I jedna i druga osoba su sublimacija onog što zapravo jesam. Na oba imena sam ponosna. Ana Bekuta je ime koje mi je više donijelo.

Ana dolazi i sa svojim dugogodišnjim partnerom Milutinom Mrkonjićem u Priboj, gdje se druže sa njenom majkom:

– Imaju oni svoje šale uvijek, mama je ponosna na našu vezu. Uvijek se sve završi smijehom. Žao mi je što ne dolazim često u svoje rodno mjesto, vjerovatno ću se nekad kajati. Ponosna sam na ove divne i staložene ljude.

(Blic)

AUTOR TEKSTA

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI