Balašević se ne predaje, podrška stiže sa svih strana

Đorđe Balašević (67) hospitalizovan je prije nekoliko dana zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Kantautor je je prije nekoliko dana primljen na odjeljenje Infektivne klinike zbog obostrane upale pluća, a sada su otkriveni detalji stanja u kom se nalazi. 

Kako “saznaje” Kurir, Balašević se dobro osjeća i nema znatnije tegobe. Prema riječima dobro obaviještenog izvora, slavni kantautor jučer je nakon doručka obavio telefonski razgovor s porodicom, a zatim je komunicirao s ljekarima, s kojima se čak i našalio. Dobro je raspoložen i ne žali se na tegobe, tvrdi sagovornik.
Balašević je desetak dana imao tegobe slične onima koje izaziva korona virus, ali se ljekaru javio tek kad su se oni pogoršali. Tada je ustanovljeno da Đorđe ima upalu oba plućna krila i da je neophodna njegova hospitalizacija, pa je upućen na Infektivnu kliniku u Beograd. Porodica Balašević je, kako prenosi ovaj dnevni list, veoma zabrinuta za zdravstveno stanje muzičara. Ipak, oni vjeruju da će Đole biti dobro i veoma su zahvalni na njezi koju dobija od ljekara i drugog bolničkog osoblja.

(Hellomagazin)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI