Bajagi nagrada za životno djelo

Muzičar Momčilo Bajagić Bajaga osvojio je nagradu “Darko Kraljić” za 2019. godinu, za muzičko stvaralaštvo/životno djelo u domenu popularne muzike, čija će dodjela biti u utorak, 27. oktobra, u sali Udruženja kompozitora Srbije (UKS), saopštili su sinoć iz udruženja.
Odluku je jednoglasno donio stručni žiri u sastavu Radoslav Graić, predsjednik, i kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović.

“Iza Momčila Bajagića je bogata diskografija i veliki broj hitova koji ga smještaju u sam vrh rok scene u Srbiji i eks Jugoslaviji, i danas njegovi koncerti okupljaju brojnu publiku, kako u Srbiji tako i u regionu”, naveo je žiri.

Ističu da je dobitnik nagrade rok muzičar, kompozitor, tekstopisac, gitarista, vokalni solista i frontmen svoje grupe, i pišu o nedavnim uspjesima muzičara i koncertu kojim je obilježio 35 godina umjetničkog rada.

Dirigent i kompozitor Vojkan Borisavljević u ime cijelog žirija je zaključio:
“Stvaralaštvo autora spada u sam vrh popularne muzike na našim prostorima, njegove kompozicije oduvijek izazivaju duboke emocije kod svih generacija slušalaca, a pjesma ‘Moji su drugovi’ predstavlja nezvaničnu himnu svih raseljenih ljudi sa prostora bivše Jugoslavije”.

Muzikolog Ivana Trišić, predsjednica Udruženja, kaže da stvaralaštvo Momčila Bajagića odlikuje neiscrpna muzička mašta, neposrednost i nenametljivost izraza u tumačenju samog autora, kao i emotivnost, koja se neodoljivo prenosi na slušaoce, a stihovi koje sam piše za svoje pjesme, imaju umjetničku vrijednost i nezavisno od muzičkog sadržaja.

(Cdm.me)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI