Almira Delića “dug jezik” koštao polufinala u Zvezdama Granda

U takmičenju “Zvezde Granda” desio se verbalni “okršaj” između Marije Šerifović i takmičara Almir Delića iz Maglaja. On je otpjevao pjesmu Fadila Toskića “Jasmina” i “Prokleta je žena ta” Halida Bešlića. Sjajno opjevao i stoga, nagrađen sa šest glasova od stručnog žirija, kao i njegov kolega iz duela, Novopazarac Enis Todić.

U preglasavanju direktno se plasirao Enis. Komentarišući Almira, Marija je kazala kako joj je bliži Enisov repertoar. No, pohvalila je i njega. Na sve te lijepe komentare koje su dobili, Almir je ubacio pomalo neprofesionalan komentar kako je pokazao pjevanjem “Jasmine” ko kako pjeva! A onda, dodao, kako je on taj koji je trebao da ide direktno u polufinale.
Komentari su da nije trebao biti bahat, nepristojan i pretenciozan. Nije trebao ulaziti u bilo kakve komentare sa članovima žirija. Almir je na Marijinu opasku “ti meni tako odgovaraš, nije ti fer, ni prema kolegi” a na konstataciju da je nevaspitan kazao “izvinjavam se, ali ja nisam nevaspitan”. Na to je Marija kazala “ok, onda si neumjesan, a to ti je u pet deka”.

– Ja sam njemu mentor, nisam mu mama – jasna je bila Snežana Đurišić.

Marija je ipak umjetnica i maher svog “zanata”, poznata kao nepristrasna i pravična članica žirija. Jer, u ovom vremenu, u kojem dominira interes, pravdi se malo pridaje važnosti. Zato je uočljiv njen način žiriranja.

Almir Delić nije trebao proturiječiti odluci muzičkih znalaca, bogatih karijera, pa, sve da su i u krivu. On se naivno fokusirao na detalje  umjesto da “sažvaće” širu sliku. Činio se kao osoba koja je u problemu sa samim sobom a nije se usredotočio na vlastiti talenat i mudrost.

Sud dao i Popović
Njegova mentorica je podržala njegov stav koji brani, nikako konflikte.

Na kraju, svoj sud dao je i Saša Popović.

– Almire, ne možeš da kažeš tako. Mnogi su pjevali teške pjesme, ali nisu to rekli. To je najružnije što si mogao da kažeš, a znaš da sam te ja vratio, ali ne samoinicijativno već su oni glasali. Marija je u pravu – objasnio je Popović.

I baš sve to ga je stajalo ulaska u polufinalni krug takmičenja.

(Express)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI