Aida Husanović za Estradnjake otkriva da potiče iz muzičke porodice: Nakon osmogodišnje pauze pjevačica se vratila na scenu novim hitom “Prava ljubav” (VIDEO)

0
185

Aida Husanović je pjevačica koja osvaja publiku svojim glasom i već godinama se uspješno bavi pjevanjem, a za one koji ne znaju, potiče iz muzičke porodice. Za taj period početaka pjevačicu vežu najljepše uspomene pa je sa nama podijelila i neka sjećanja.

-Odrasla sam uz muziku, pjevali su i moji roditelji. U to vrijeme bilo je jedno divno društvance, a radi se o kulturno umjetniškom društvu gdje se pjevalo, igralo, sviralo…Tu sam i ja zapjevala svoju prvu pjesmu od Tajči “Hajde da ludujemo”. Tako sam postala prava mala atrakcija sa 10 godina koja je nastupala sa svojim roditeljima na svim kulturnim priredbama po Sloveniji. Velenje je grad gdje sam odrasla, a koji je poznat po dobrom razpoloženju u koji svako poželi da se vrati. Više puta smo tako “sijelili” sa muzičarima sa kojim sam i danas u dobrim odnosima. Zapjevali bi i po neku sevdalinku te tako uživali do kasnih sati, priča nam Aida.

Sa 19 godina se pojavljuje na bihaćkom festivalu sa pjesmom “Ti si taj” koja je autorsko djelo Dilvada Felića Dade koji joj je dao zlata vrijedne upute kada je u pitanju estrada.
-I danas sam zahvalna čovjeku koji nas je spojio, jedan veliki sportista i gospodin B.T. Bio je to lijep period mog života. Aktivno sam se bavila muzikom, pjevala na slavljima, stizale su ponude iz Slovenije, Austrije gdje sam počela raditi sa velikim imenima naše estrade kao što su Hule, Fazlija, Sejo Kalač… Dobila sam ponudu da odem za Ameriku, ali nisam željela da napustim školu.

Baš kada je Aida Husanović doživjela najveći uspon na estradnoj sceni desile su joj se stvari u životu zbog kojih je stopirala sve.

-Bile su to neke ružne stvari zbog kojih sam, mogu slobodno da kažem, na vrhuncu moje karijere napustila sve. Završila sam fakultet (univ.dipl.Ekon), te počela da radim kao ekonomista u jednoj velikoj poznatoj firmi, a muziku potisnula u drugi plan.

Taj period pauze za ovu perspektivnu pjevačicu trajao je osam godina, ali ponovo se desio preokret u njenom životu koji joj je otvorio ponovo vrata muzičke scene.

-Desila se prvo selidba u Njemačku. Tu smo upoznali naše ljude, počeli da se družimo i na prvom slavlju ja sam poželjela da zapjevam. Kasnije sam po preporuci jednog našeg prijatelja i klavijaturiste stupila u kontakt sa Južnim bendom sa kojim uspješno sarađujem i danas.

Aida je među kolegama poznata kao korektna, kolegijalna i poštena osoba i svi je vole i cijene. Prijateljstvo i saradnja sa Dilvadom Felićem Dadom ponovo je uspostavljena te je snimljena pjesma “Prava ljubav” koju promovišemo uspješno na našem portalu.
Prepustite se ovoj pjesmi uz Aidinu poruku za publiku širom svijeta:

-Hrabro gazimo dalje, idemo u nove pobjede!

(Edina Šukalo, Estradnjaci.ba)

 

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI