ADIL SE POSVAĐAO SA KĆERKOM SINANA SAKIĆA: Tvrdi da je Sinan Rom, ona poriče

Pjevač Adil Maksutović i Đulkica Sakić, kćerka pokojnog folk pjevača Sinana Sakića, žestoko su se posvađali oko nacionalne pripadnosti.

Adil je na Instagramu čestitao Svjetski dan Roma i kao romsku legendu naveo pokojnog Sinana, što je Đulkici zasmetalo, pa je morala da reaguje.

“Sakić i Šaulić porodice potiču od muslimana starosjedilaca Loznice. Sinan nikad riječ romskog nije znao niti zna bilo ko od nas i moj otac nema romsko porijeklo”, poručila je Đulkica Adilu, koji joj je odgovorio:
– Draga Đulkice, nacionalnost nije isto što i vjeroispovijest. Naciju određuje genetika, mentalitet, tradicija, fizionomija i na kraju subjektivni osjećaj pripadanja nekom narodu. Ni Džej nije govorio romski jezik, ali u njegovoj porodici se održao duh i tradicija najveselijeg i najmuzikalnijeg naroda, čega se on nikad nije odrekao”.

Maksutović je pokušao da Sinanovoj kćerci objasni da nije htio da uvrijedi njenog pokojnog oca, ali je nju to još više iznerviralo.
“Tužno je da neko ko je proveo toliko vremena sa Sinanom nema pojma ko je i šta je bio. Adil nam je dolazio u kuću, a sad tvrdi da je Sinan ono što nije. Poštujem Adila, ali ova njegova izjava mi je dvolična. Moj otac nije mogao da se odrekne nečega što mu nikad nije pripadalo, a to je romsko porijeklo. Ne znam zašto je uopšte bilo kome bitna nacionalnost. Mom tati to nije bilo bitno. Njega je boljelo uho ko je i šta je. Pjevao je za sve ljude. On je prvi put u emisiji kod Milomira Marića, poslije 40 godina karijere, rekao da nije Rom. Nije ga bilo briga da objašnjava ko je i šta je. Ili si čovjek ili nisi”, rekla je Đulkica, pa se dotakla i sahrane Džeja Ramadanovskog:

“Koliko sam ja čula, oni su Džeja sahranili kao muslimana, a on to nije bio. Čovjek je za života bio pravoslavni Rom i slavio Svetu Petku”.

(Espreso)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI