Adil Maksutović otkrio koje dvije estradne legende su mu rođaci!

Adil Maksutović ne govori za srpske medije otkako se pisalo da je pretukao suprugu Anu, zbog čega je i sa tastom Džejom Ramadanovskim bio u lošim odnosima, o čemu je za života više puta govorio.

Poslije duže pauze, Adil je odlučio da progovori za bosanski portal Express, u kom je ispričao novosti iz svog života i karijere.

– Vrijeme tokom pandemije provodio sam onako kako sam morao i kako sam mogao, tu nije bilo baš previše nekog izbora. Ali, kako svima tako i meni i mojoj porodici, nedostajalo nam je druženje, nastupi, ali evo sada smo opet na starom. Nastupi se readju jedan za drugim – rekao je pjevač na početku razgovora.
Kako je Džej preminuo iznenada tokom pandemije, Adil je komentarisao čemu se njegova porodica nadala u teškom trenutku.

– Svi smo se zaista nadali do posljednjeg momenta da to jednostavno nije istina. Mislili smo da mu je samo pozlilo, imali smo intenzivni kontak sa Hitnom pomoći, jednostavno smo se nadali da će da preživi. Ali, otišao je nažalost i ja se nadam na neko mnogo bolje mjesto od ovog ovozemaljskog – ispričao je on i dodao da će pamtiti tasta kao idola i kao nekog ko je imao “definitivno najljepše pjesme”, a onda se prisjetio i kako su se upoznali.

– Često sam pričao, ali još jednom ću sa zadovoljstvom to reći. Moji roditelji su jako dugo bili prijatelji sa njim i 1994. godine kada sam ja bio klinac i imao 11 godina, a moja supruga je tada imala šest godina, tada sam ga ja zvanično upoznao.

Mi smo kupili stan u kom je Džej živio sa suprugom i Anom, a mlađa kćerka se još nije bila ni rodila. On je tada u to vrijeme bio Majkl Džekson sa Balkana, bio je ekstremno popularan i omiljeni lik. Svi su ga obožavali, jednostavno su ga neizmjerno voljeli – naglasio je Maksutović.

Adil je i otkrio koje mane ima, a zatim i da je u srodstvu sa Muharemom Serbezovskim.
– Svi imamo, ali ta neka moja mana je i moja vrlina. Temperament mi je takav da kada me neka nepravda zaboli, onda sam izuzetno impulsivan, iznerviram se. Ali, sreća u svemu tome je što sam Rak u horoskopu, pa kada se sve smiri, opraštam jer sam jako senzibilan i emotivan. Dakle, kada me neko jako iznervira, odmah se vidi na mom licu da sam jako ljut – tvrdi Adil, pa dalje nastavio o Serbezovskom koji ima lijepo mišljenje o njemu.

– Muharem je moj idol broj jedan i to je jednostavno tako, moj muzički uzor. A, poslije njega je pokojni Džej, pa Sinan Sakić, Ljuba Aličić, Haris Džinović, Šerif Konjević… Od zabavnjaka neprikosnoveni Oliver Dragojević, Zdravko Čolić. Od svih njih sam ja učio i upijao te neke pjevačke fazone. Sve to je utkano u mom muzičkom maniru.

(Espreso)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI