11 godina od ubistva Ksenije Pajčin: Život su joj obilježile opasne veze, a fatalna ljubav odvela je u smrt

Ksenija Pajčin ubijena je 16. marta prije 11 godina. Fatalnu pjevačicu i igračicu, ubio je njen tadašnji momak, Cetinjanin Filip Kapisoda koji je potom izvršio samoubistvo. Tragedija se odigrala u Nikšićkoj ulici u Beogradu u stanu Pajčinove.

Samo nekoliko časova nakon tragedije, njihova tijela pronašla je pjevačicina majka Ljubica Kostić.

Život tridesettrogodišnje pjevačice bio je turbulentan. Ksenija je odrastala na Banovom brdu, a raspuste provodila je u Crnoj Gori odakle joj je majka.

Ksenijini roditelji razveli su se kada je imala samo 14 godina. Prema njenim riječima od tog trenutka više ništa nije bilo isto, a odlazak oca Miloša iz porodičnog stana na nju je ostavio veliki gubitak koji je jako teško podnijela.
Upravo zbog tih problema Petu beogradsku gimanziju završava vandredno. Mučan sudski proces koji je trajao godinama, ostavio je dubok trag u pjevačicinom životu i iz korijena uzdrmao njeno naizgled bezbrižno djetinjstvo. Sa majkom se preselila na Voždovac, u dom u kojem će deceniju i po kasnije stradati. Otac Miloš, ugledni beogradski advokat, nakon razvoda vjenčao se sa Suzanom sa kojim je dobio ćerku Miu. Tako pjevačica 1997. godine dobija polusestru sa kojom postaje veoma bliska.

Ksenijin život bio je propraćen budnim okom javnosti, a sve je počelo kada se pojavila 1994. godine u spotu Dragane Mirković, “Opojni su zumbuli”, gdje pjeva prateće vokale i igra u spotu.

Nekoliko godina kasnije, snima svoj prvi album koji izdaje za PGP RTS, “Dačo, volim te” kao članica dens sastava Duck.

Tih godina počele su brojne spekulacije o njenom ljubavnim životu, pa su je tako povezivali sa svim muškarcima u čijem se društvu našla, ali na pitanje o emotivnom statusu, isticala je da voli Zvezdana Slavnića, sina košarkaške legende Moke Slavnića koji je bio njena najveća ljubav. Prvi put je u javnosti tada izgovorila da je doživjela da joj prislone pištolj na sljepoočnicu, ali nije precizirala o kome se radi.
Nakon prvog velikog hita, snimila je pjesmu “Sviđa mi se on”, za koju se po gradskim krugovima tada pričalo da je posvećena fudbaleru Predragu Peđi Mijatoviću, a ona je ove tračeve podgrijala vrelim spotom, u kojem se u nekoliko kadrova s jedne utakmice pojavio upravo slavni crnogorski fudbaler.

Mediji su spekulisali da je pored sebe uvijek imala opasne muškarce, a ona to nikada nije potvrdila. Voljeli su je svi, a ona je tvrdila da muškarcima najviše smeta to što ima stav.

Veza sa Kapisodom bila je burna i medijski ispraćena do detalja. Oboje su osjećali potrebu da neprekidno budu zajedno, ali je Kseniji postepeno počeo da smeta život na relaciji između Cetinja i Beograda. Kada su bili zajedno, sve je bilo u najboljem redu. Razdvojenost je izazivala tugu, nervozu i, sve češće – ljubomoru.

Prema svjedočenjima prijateljima međusobno su često govorili: “Želim da samo u mene gledaš”. U slučaju da bude suprotno, dolazilo bi do svađe. Nakon velikog sukoba u februaru 2009. godine, raskinuli su. Lijepi maneken je u martu, ipak, prihvatio učešće u popularnom šou programu “Veliki brat”.

Poslije raskida sa Filipom u martu 2009, dok je Filip, navodno, bio u vezi sa izvjesnom Evom Gonzales iz Milana, Ksenija je pričala da „još čeka svoju pravu ljubav sa kojom će se ostvariti kao majka“.
“Ima li išta ljepše od toga postati roditelj?! Za tu priču je potrebno dvoje i pošto nemam namjeru da se udajem više puta i znam da bih teško podnijela razvod, svađe i te mučne situacije, onda se i ne zalijećem. Dijete je svetinja i njime želim da se bavim. Radujem se tom danu”, izjavila je jednom prilikom Ksenija i dodala da želi da se posveti karijeri.

Mediji su pisali da je u trenucima dok je tugovala za Kapisodom odlazila sa prijateljima u kafanu, gdje je naručivala pjesmu od Silvane Armenulić, “Noćas mi srce pati”.

Krajem 2009. godine dolazi do pomirenja između nje i Filipa, ali u prvim mjesecima 2010. godine dolazi do saobraćajne nezgode kod Lisovića na putu do njene vikendice, što su mnogi protumačili kao Filipov pokušaj da ih još tada oboje usmrti. Nekoliko mjeseci prije ubistva dobija poziv da zajedno sa Filipom uđe u “Farmu 2” ali to odbija jer nije željela da bude u rijalitiju, dok Filip pristaje ali prilikom potpisivanja ugovora shvataju da zbog učešća u “Velikom bratu” naredne dvije godine nema prava da bude u nekom drugom rijalitiju.

Nakon dva mjeseca, dolazi do tragedije, kada Filip prvo puca u Kseniju i usmrćuje je sa nekoliko hitaca, a potom sebi oduzima život.

Dan poslije Kapisode, na Novom grobolju u Beogradu sahranjena je Ksenija.

Sa Ksenijinog groba uz zvuke Bolera poletjela je bijela golubica. Imala je samo 33 godine.

(Cdm.me)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI