ŽELJKO SAMARDŽIĆ: Zabrinuo bih se kad me u ovom godinama ništa ne bi boljelo

Željko Samardžić na svoju turneju „Mila“ kreće iz Beograda, a nakon duže pauze nastupit će u gradovima širom nekadašnje Jugoslavije.

Pjevač se raduje susretu sa publikom, a njega ponosnim čini porodica, pogotovo unuci Aleksa i Luka i unuka Nina. Pjevač govori o tajnama dugotrajnog braka, imidžu i i tituli Djeda Mraza.

 Skromni unuci

U svemu ugađate unucima. Da li ste im ispunili novogodišnje želje?

Osluškujem njihove želje i stalo mi je da ih obradujem, ali i nagradim na neki način. Drago mi je što su sve troje skromna djeca i znaju da se raduju poklonima. Iako više ne vjeruju u Djeda Mraza, njihov deda se potrudio da im ostvari poneku želju i ostavi ispod jelke.

Imate li vi neostvarene želje i koje su to?

Moram priznati da sam većinu svojih želja ostvario, a neke sam u međuvremenu prestao da želim. Nove se svakodnevno rađaju, a kako čovjek stari shvata da je zdravlje najdragocjenije, pa i moje želje ide u tom pravcu.

Promijenili ste potpuno imidž u 2017. godini. Kakve su reakcije žena koje su vaši najvjerniji obožavaoci?

Nekima se sviđa, a nekima ne. Ovi kojima se ne sviđa kažu da sada izgledam znatno starije. Znate kako to ide sa ukusima… Htio sam da sa novim albumom napravim i jednu promjenu u vizuelnom identitetu pa sam uz pomoć nekih prijatelja došao do ovoga što, kako kažu, liči na Vajferta, Sandersa, Mraza… Mislim da sam postigao cilj, a to je da sam zaintrigirao ljude. Znate, to je vrlo važno u ovom poslu. Mislim da moda danas dozvoljava sve, a na tebi je da izabereš odijelo u kojem se dobro osjećaš.

Ove godine Sergej Ćetković je zakazao koncert za Osmi mart, mnogi kažu da je vaš nasljednik. Šta vi mislite o tome?

Sergej je moj prijatelj i kolega čiji rad cijenim, a to sam pokazao na početku njegove karijere, kada je bio drag gost na nekim mojim velikim koncertima. On je dobar primjer muzičara koji je istrajao u svom pogledu na muziku i njegova popularnost je zaslužena. A što se tiče koncerta, moja promotivna turneja novog albuma “Mila” kreće upravo iz Beogradske arene u martu 2018.

Kako ste sada sa zdravljem, da li ste promijenili način života zbog bolesti?

Možda sam malo usporio jer sam shvatio da više nemam 30 ili 40 i neku godinu. Nekada sam bio i vozač i pjevač, multipraktik jednom rječju, a sada više vodim računa o tome da poslije napornih gostovanja priuštim sebi i malo odmora. Zabrinuo bih se kada me u ovim mojim godinama ništa ne bi boljelo. Mogu reći da sam još dobro prošao. Male probleme sa štitnom žlijezdom rješavam svakodnevnim konzumiranjem jedne tablete od 120 mg i to je zasad sve kako treba.

More nesreća

Koju pjesmu niste otpjevali, a imali ste želju?

Braja mi je poklonio pesmu koju nisam snimio, ali je ponekad zasviram sa sebe i podsjeti me na to ružno vrijeme, a stihovi glase „’92, vozovi kasne, ljudi kao laste odlaze, da se ne vrate…”. Moja sudbina je samo jedna u moru nesreća koje je donio rat devedesetih. Ja sam neko kome se sreća osmjehnula ili sam je zasluženo ugrabio i zahvalan sam na tome.

Kažu da sada sa bradom podsjećate na Deda Mraza. Smeta li vam?

Ma, ne! Čak je simpatično. Imao sam nadimak godinama “Pola čovjek, pola Osmi mart“. Sad sam super prošao (smijeh).

(Expresstabloid)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI