Završeno vještačenje baznih stanica na mjestu ubistva Jelene Marjanović!

Policija je ‘vještačenjem lokacije mobilnog telefona’ Zorana Marjanovića definitivno utvrdila da se on 2. aprila 2016. u vrijeme zvjerskog ubistva supruge Jelene nalazio pored nje! Stručnjaci su, na osnovu analize podataka sa baznih stanica, dokazali da je Zoran lagao kada je tvrdio da je u vrijeme zločina bio sa kćerkom Janom oko 650 metara udaljen od mjesta ubistva.

Rezultat ovog vještačenja, pored tragova DNK i blata sa mjesta zločina, biće ključni dokaz na suđenju, kažu naši izvori, inspektori koji rade na istrazi. U policiji, inače, svi tvrde da je protiv Zorana Marjanovića prikupljeno dovoljno čvrstih dokaza i očekuju da će on biti osuđen za Jelenino ubistvo.

U medijima su se ranije pojavile spekulacije da vještačenje baznih stanica mobilne telefonije nije gotovo i da još nije ni poslato u Više tužilaštvo u Beogradu, ali Informeru je u policiji iz više izvora potvrđeno da je to vještačenje urađeno odmah poslije Jeleninog ubistva.

– Zoran je na saslušanju u policiji 2016. godine rekao da je u vrijeme ubistva sa kćerkom Janom bio na početku nasipa u Borči, dok je njegova supruga džogirala. Prema njegovim tvrdnjama, on je bio na oko 650 metara od mjesta Jeleninog ubistva. Međutim, vještačenjem baznih stanica mobilne telefonije utvrđeno je da je signal njegovog telefona lociran na samo nekoliko metara od mjesta gdje je pronađen Jelenin leš, u kanalu pored nasipa. Osim što ta činjenica pokazuje da je Zoran lagao u istrazi, ona nesumnjivo potvrđuje i da je bio na mjestu ubistva, dakle da je direktno umiješan u zločin. Kada to ukrstite sa podatkom da je na njegovim pantalonama nađeno blato sa mjesta zločina i da je njegov DNK nađen na Jeleninom lešu, onda je valjda sve jasno… – objašnjava naš izvor iz istrage.

Kako saznajemo, policija je tokom istrage Jeleninog ubistva obavila razgovor sa oko 2.000 ljudi, prikupljeni su svi materijalni i biološki tragovi i utvrđene su precizne lokacije mobilnih telefona svih članova porodice Marjanović u vrijeme Jeleninog ubistva! Zoranov telefon bio je na samo nekoliko metara od mjesta gdje je nađen njen leš, dok su telefoni njegovog oca Vladimira i brata Miloša bili u porodičnoj kući u Borči.

– Slučaj Jeleninog ubistva je proteklih 20 mjeseci imao nezapamćenu pažnju javnosti i policija je bila pod velikim pritiskom zbog toga. U medijima su se pojavljivale mnoge neistine i spekulacije u vezi s ovim slučajem, zbog čega je odlučeno da se ključni dokazi protiv Zorana ipak zadrže u strogoj tajnosti. Svi dokazi koje je policija prikupila po nalogu tužilaštva doveli su do toga da je protiv Marjanovića 15. septembra, poslije 17 mjeseci istrage, podignuta krivična prijava za ubistvo supruge i on je uhapšen – objašnjava naš sagovornik.

Na drugoj strani, bivši operativac Državne bezbjednosti Božidar Spasić kaže da vještačenje baznih stanica i mobilnih telefona nema veliku težinu na sudu.

– To vještačenje nema presudan značaj, jer je nemoguće sa velikom preciznošću utvrditi gdje se nalazio mobilni telefon Zorana Marjanovića u vrijeme ubistva. To vještačenje baznih stanica može samo da pomogne policiji u kom smjeru da ide, ali ne može se reći da je to ključan dokaz koji bi doveo do osuđujuće presude… – kaže Spasić.

Podsjetimo, petorica branilaca Zorana Marjanovića od septembra tvrde da protiv Zorana nema čvrstih dokaza, ali su u nekoliko navrata naveli i da u spisima predmeta, koji je njima dostavljen iz tužilaštva, još nema vještačenja baznih stanica.

Kćerka ga čekala

Inače, prema navodima naredbe za sprovođenje istrage, Zoran Marjanović je 2. aprila 2016, u periodu između 16.49 i 17.30, ostavio kćerku Janu na početku nasipa u Borči, otrčao u susret Jeleni, koja je nasipom džogirala, i ubio je. Potom se vratio po Janu, pozvao telefonom porodicu i prijatelje i rekao im da je Jelena nestala.

Cijeli zločin je, kako piše u spisima predmeta, trajao 10 minuta, koliko je Jana bila sama pored rampe dok joj je otac ubijao majku. Jelenin leš, smrskane glave, pronađen je narednog dana, 3. aprila 2016, u kanalu pored nasipa u Borči.

(Informer)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI