Veliki interes za koncert Gorana Bregovića, u prodaju pušten dodatni kontingent ulaznica

Zbog velikog interesovanja za koncert “Tri pisma iz Sarajeva” Gorana Bregovića na Bijeloj tabiji u Sarajevu, organizatori su proširili kapacitet gledališta za 200 mjesta i u prodaju pustili dodatni kontingent ulaznica.
“Zahvaljujući firmi Eurorent iz Sarajeva, koja je uređivala prostor na Baijeloj tabiji, koji sada ima amfiteatarski ambijent, kapacitet gledališta je proširen za 200 mjesta. Iskoristili smo svaki centimetar, a 24. augusta će na koncertu Gorana Bregovića uživati oko 2.000 osoba”, rekao je organizator Faruk Drina.

Dodatni kontingent ulaznica u prodaji je od 13. augusta u sistemu Kupikartu.ba.

Organizatori podsjećaju da će 24. augusta od 17 sati na prilazima Bijeloj tabiji biti uveden vanredni režim saobraćaja kako ne bi došlo do gužvi i zastoja. Publiku će od Bentbaše do Bijele tabije prevoziti Centrotrans, a cijena prijevoza minibusom u oba smjera (Baščaršija – Bijela tabija – Baščaršija) je 5 KM. Ovu pogodnost moći će koristiti samo oni koji posjeduju ulaznice za koncert.

“Polasci sa stajališta na Bentbaši su od 17 sati i vršit će se kontinuirano do 21 sat. Povratak je sa stajališta Višegradska kapija od 23 sata. Ministarstvo saobraćaja KS donijelo je rješenje o posebnom režimu saobraćaja na dan održavanja koncerta tako da će se saobraćaj odvijati u jednom smjeru preko ulica Nevjestina i Vratnik mejdan do Višegradske kapije. Na cijelom putnom pravcu zabranjeno je parkiranje vozila, tako da će PU Stari Grad poduzimati odgovarauće mjere da ne bi došlo do zastoja”, pojasnio je Drina.
Bregović je koncertnim programom “Tri pisma iz Sarajeva” nastupao u prestižnim dvoranama širom svijeta i svaki koncert ocijenjen je najboljim kritikama. Koncert u rodnom gradu bit će svojevrsna kruna muzičkog projekta koji je dobio naziv po glavnom gradu BiH. Uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije s horom i orkestrom Gorana Bregovića nastupit će vrhunski violinisti Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda. Specijalni gost u programu je izvorna grupa Sifet & Mehmed iz Živinica.

(Klix)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI