Tonny Živković najbolji na evropskom takmičenju pjevača narodne muzike: Vidimo se u Bihaću da zajedno pjevamo “Anđeo od žene”!

Protekli petak, tačnije 28.juna u glavnom gradu Austrije je bilo itekako veselo. Club Estrada je bio centralno mjesto gdje se održavao pravi spektakl “Evropsko takmičenje pjevača narodne muzike”. Organizator ovog događaja bio je idejni tvorac i direktor bihaćkog festivala Dilvad Felić Dado.

Učešće su uzeli mnogi pjevači, ali je samo jedan pobjednik, a žiri je bio složan u odluci da to bude Tonny Živković. Otpjevavši dvije pjesme i to “Sumorno jutro” Ljube Aličića i “Pusti me već jednom” Šerifa Konjevića Tonny je pokazao ko treba ponijeti titulu najboljeg. Direkcija bihaćkog festivala je ovog izvrsnog pjevača nagradila pjesmom koju će izvesti na festivalu kao i samim učešćem na istom.

ZASLUŽENO PRVO MJESTO

-Veoma sam ponosan na sebe, moju porodicu, na ljude iz mog tima, publiku i sve one koji su na neki način sudjelovali u stvaranju moje dosadašnje karijere. Hvala žiriju i hvala Dilvadu Feliću Dadi na ukazanom povjerenju. Jedva čekam da stanem na binu velikog festivala u Bihaću i predstavim novu pjesmu koju sam dobio kao nagradu, a kompletan autor je naravno Dado, rekao nam je Tonny i otkrio naziv nove pjesme “Anđeo od žene”.

Posebno ga također raduje susret sa dugogodišnjim prijateljem Mujom Isanovićem koji je uz Kaleta Dijamanta i Ahmeta Bajrića bio specijalni gost u Beču.

TONNY I KALE DIJAMANT: OPUŠTENI RAZGOVOR

-Upravo tako, nakon dugo godina sam sreo sam dugogodišnjeg prijatelja i kolegu Muju Isanovića koji me i upoznao sa Dilvadom Felićem Dadom i upravo je on glavni krivac za ovu saradnju koja se pretvorila i u veliko prijateljstvo, tako da nastavljamo saradnju i nakon festivala.

POČETAK JEDNOG VELIKOG PRIJATELJSTVA SA DADOM

Da bi karijera jednog pjevača bila na nivou uvijek je potreban neko ko se brine o detaljima, nastupima i svim ostalim stvarima da bi sve funkcionisalo kako treba. Menadžerica Božica Stublić je žena koja pazi na svaki detalj kada je u pitanju karijera Tonnyja Živkovića. 

-Tako je, evo da otkrijem za vaš portal, Božica je bila neko ko je uradio te tehničke stvari i prijavio me za ovo takmičenje u Beču što se pokazalo kao pun pogodak.

IZMEĐU DVIJE VATRE: TONNY SA BOŽICOM I DADOM

Tonny je na kraju poručio:

-Vidimo se u Bihaću da zajedno pjevamo “Anđeo od žene”!

(Estradnjaci)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI