Supruga Sinana Sakića odbila da proda porodičnu kuću koju je htio da kupi biznismen iz Pariza! (FOTO)

Supruga pokojnog folk pjevača Sinana Sakića, Sabina Sakić odbila je 100.000 eura za porodičnu kuću u Loznici koju su htjeli da kupe biznismeni iz Pariza. Kako kaže, ne postoji cijena za koju bi prodala kuću koju je zajedno sa Sinanom sređivala.
Fanovi nekadašnjeg člana Južnog vetra po svaku cijenu su željeli da imaju u svom vlasništvu nekretninu u kojoj je živio njihov idol, pa su spremni da ponude veliku sumu novca. Međutim, porodica nije zainteresovana za to.

Ne postoji cijena za koju bi Sabina prodala kuću koju je zajedno sa Sinanom sređivala. Za nju ona predstavlja unikat i sjećanje na njega, u kojoj čuva njegove slike, ploče, nagrade… Od dnevnog boravka i još jedne prostorije napravila je minijaturni muzej kom se maksimalno posvetila. Danima je sređivala kutak i uljepšavala ga, a svakodnevno dodaje po neku sitnicu – otkriva izvor i dodaje da su potencijalni kupci bili uporni.

Dva starija čovjeka došla su i raspitivala se za kuću mjesec dana nakon Sakićeve smrti. Pošto je porodica bila u lošem psihičkom stanju, potresena zbog tragedije koja ih je zadesila, oni su odlučili da pričekaju. Kako je vrijeme prolazilo, nastavili su se da se raspituju sve dok lično nisu došli do Sabine i otvoreno joj rekli za ponudu – rekao je izvor i dodao:
Sinanova udovica nije željela ni da čuje o tome, a kamoli da prodaje kuću koju je gradila sa  mužem. Zahvalila se ljudima, koji su bili uporni, ali njena odluka je takva da, bez obzira na sve, ta nekretnina ostaje u vlasništvu porodice – kaže izvor.

(Pink)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI