Šuki Planjanin pjesmom “Montenu s ljubavlju” nije dozvolio da se zaboravi legenda: U srcu sam osjećao da trebam komponovati pjesmu u njegovu čast (VIDEO)

-S obzirom da sam dvadesetak godina bio saradnik legendarnog Kemala Montena u srcu sam osjećao da je sasvim prirodno da komponujem pjesmu u njegovu čast, kaže za portal Estradnjaci.ba kantautor i maestro na gitari Šuki Planjanin.


“Montenu s ljubavlju” za sve sadašnje i buduće generacije je pjesma koja će vječno podsjećati na velikog čovjeka, pjevača, kantautora, legendu koja je iza sebe u amanet ostavila muziku, stihove, pjesme koje su baština naše kulture.
-Jako je puno sjećanja na Kemala Montena. Najviše pamtim i nosim kroz svoj život njegove dobronamjerne savjete o životu, muzici… -priča nam Planjanin.

Odabrana ekipa se potrudila da pjesma dobije pravu smisao počevši od teksta pa do muzike, aranžmana i ekranizacije. Bio je to ipak težak zadatak za ljude koji su učestvovali u realizaciji jednog ovakvog projekta. Stihove pisao Mišo Marić, muzika Šuki Planjanin , aranžman Šuki Planjanin i prof.Nihad Krečo. Gitare je svirao Šuki, a klavijature Nihad Krečo.

-Hvala kompletnoj ekipi koja se zaista potrudila da na kraju pjesma zvuči baš onako kako sam i očekivao. Potrudili smo se da ekranizacijom dočaramo ovu numeru. Spot je djelo Anisa Mujanovića. Bilo je vrlo emotivno s obzirom da smo kadrove snimali u Sarajevu jer kad kažete Kemal Monteno odmah pomislite i na Sarajevo.

Nažalost ono što je trebalo davno uraditi još nije učinjeno, a to je koncert posvećen Kemalu Montenu, smatra Šuki i dodaje:

-Ja smatram da je koncert trebao već davno biti održan. Ne samo Kemi, nego i svim našim legendama.To je posao ministarstva kulture i nadam se poslije ovoga da će imati sluha da se nešto i pokrene po tom pitanju. To ne zavisi od mene!
Šukiju smo se zahvalili u ime građana Sarajeva i BiH što je poklonio svima nama pjesmu “Montenu s ljubavlju” koja će čuvati uspomene na legendu koja je zaslužila sve počasti ovoga grada i države.

(Estradnjaci)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI