Stiže estradni duet godine “Prijatelji”: Mujo Isanović i Lejla Leli na bihaćkom festivalu sa šest pjesama (VIDEO)

Ovih dana glavna priča u estradnim krugovima je predstojeći bihački festival koji će ove godine obilježiti 25 godina, a održat će se 29.i 30.jula. Među pjevačima se priča o novim pjesmama koje će na ovom prestižnom festivalu doživjeti premijeru, a svi su saglasni u jednoj konstataciji da će konce mnogima pomrsiti duet poznatog pjevača Muje Isanovića i nove zvijezde estradne scene Lejle Leli.
Pjesma “Prijatelji” je nešto što će se slušati ove godine, pravi hit koji su ovo dvoje pjevača snimili u studiju Dilvada Felića Dade.

-Mujo i Lejla Leli kao da pjevaju godinama zajedno, tako su vrhunski odradili posao. Dilvad Felić Dado je kompletan autor ovog dueta, ispričao nam je njihov prijatelj koji je prisustvovao snimanju u studiju i imao priliku da čuje novu pjesmu.

S obzirom da je Mujo Isanović dobitnik velikog broja nagrada kako na bihaćkom tako i na ostalim festivalima ne sumnjamo da će i ovu pjesmu publika odmah prihvatiti.

Ali ni ovo nije sve, jer će se i Isanović i njegova kolegica Lejla Leli predstaviti sa još po dvije pjesme koje su također djelo osnivača i direktora bihaćkog festivala Dade Felića.

Na Sevdah festu Lejla Leli će otpjevati prelijepu tipičnu žensku sevdalinku “Jutros mi je ruža procvjetala”, a drugu noć festivala osim dueta izvest će još jednu novu pjesmu modernijeg ritma “Ženskaroš”. Njen kolega Mujo je ove godine odlučio otpjevati sevdalinku “Razbolje se lijepa Zakira”  koju samo oni sa iskustvom mogu donijeti na pravi način, dok će drugu noć zapjevati još jednu novu pjesmu “Crvena haljina” u kojoj će i ovoga puta pokazati svoje izvrsne vokalne sposobnosti.
Ipak, publici će pravo osvježenje i iznenađenje biti novo ime estradne scene Lejla Leli koja je profesionalno i ozbiljno krenula estradnim vodama. Inače, radi se o Lejli Mešić Leli, rođenoj Zeničanki sa austrijskom adresom dugi niz godina.

(Estradnjaci)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI