“SJERIĆ RECORD'S STUDIO – PJESME BEZ ROKA TRAJANJA “

Kompozitor, tekstopisac, aranžer, harmonikaš i vlasnik Studija „Sjerić records“ koji se nalazi u njemačkom gradu Majncu svih ovih godina vrijedno radi stvarajući nove pjesme, nove hitove. Njegov slogan je “SJERIĆ RECORD'S STUDIO – PJESME BEZ ROKA TRAJANJA ” . U to su se uvjerili svi koji su sarađivali ili sarađuju sa Zlajom. Veliki je to spisak, a Zlaja kaže ne može svih ni da se sjeti.
-Nihad Alibegović, Marinko Rokvić (4 kompozicije), Zorica Marković,  Angel Dimov, Vera Matović, Rizo Hamidović (oko 40 kompozicija), Mišo Maunaga, Rifat Tepić, Hamid Ragipović Besko, Šeki Bihorac, Hasiba Agić, Nuki Doličanin (Nervozni poštar), Hido Doličanin, Rizo Džanković, Grupa “Druga obala”, Asim Brkan, Selim Sivić Semo, Muriz Kurudžija, Eso Samardžić, Hajro Rusević, Asmir Hadžirić, Mirsad Jarović, Salem Kapetanović, Hazbo Mekić, Senad od Bosne, Emir Dedić, Omer Livnjak, Aldin Čoralić, Sanela Sijerčić, Ramiz Brkić, Hašim Ćatić, Refik Kolić, Jasmin Burek, Zdravko Đuranović, Izeta Milišić, AAsif Katica, Semir Hasić, Loki Tadić, Ahmet Kadić, Mirza Zelenjaković, Muhamed Kočan, Mirsad Nandy Ruhotina, Senad Kuč, Semir Babić i mnogi drugi.

Zlaji je najbitnije da pjesme koje snimi prihvati publika, a kada to postigne onda se s pravom može reći “to je hit”.

– Trudim se, i mislim da poprilično uspjevam u tome, da pjesme koje radim, traju dugo, da imaju određeni kvalitet. Većina onih koje stvaram imaju u sebi miris Bosne i balkanskog etna. Pored pjesama u duhu naše tradicionalne pjesme sevdalinke stvaram i neke za koje se može reći da su moderni folk. Primjera radi, pjesma „Tebe nema“ koju su, pored Nihada Alibegovića, izvodili Marinko Rokvić i Zorica Marković nastala je prije trideset godina a i danas je mega hit. Slično je i sa pjesmom „Hej mala“ koju je, svojevremeno, snimio Omer Livnjak. Ona danas produžava svoj život jer je, u novoj obradi, izvodi Rifat Tepić.
Pjesme koje on stvara su pobjedničke, na festivalima je uvijek broj jedan među autorskim imenima, a tome u prilog govore i podaci o broju nagrada koje su mu pripale.

-Kao autor često učestvujem na festivalima narodne muzike. Četiri puta moje pjesme su bile na Ilidžanskom festivalu, dva puta Velikoj Kladuši i oba puta su to bile pobjedničke pjesme, zatim na festvalima u Tuzli, na Miholjskom letu, Uteksu…

Sjerića možete kontaktirati i na njegovom facebook profilu:

https://www.facebook.com/zlaja.sjeric.9 

(Estradnjaci)

 

 

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI