Slavni pjevač se oporavlja: Oliver sa sinom odmara u Veloj Luci

Oliver je dobro. Sve bolje i bolje. Još traje imunoterapija… Sad je u Veloj Luci, malo se maknuo iz Splita, jer je grad krcat. Počela je sezona, turisti, u Luci ima mir. Dole je ipak malo manja gužva – kazao je menadžer Neno Drobnjak, govoreći o zdravstvenom stanju omiljenog 70-godišnjeg pjevača, koji se mjesecima, uz pomoć doktora, porodice i prijatelja bori s teškom bolešću.

Vela Luka je Oliverov spokoj – u rodnom je mjestu neopterećen, svoj na svome, okružen prijateljima i neizmjerno mu važnim morem. Otkako se posljednji put oglasio u javnosti krajem marta u direktnom prijenosu splitske dodjele Porina povodom dobijanja priznanja za životno djelo, Oliver je uzdajući se u pomoć doktora nastavio disciplinirano provoditi propisanu terapiju, ne dajući da ga obuzme malodušnost, piše Slobodna Dalmacija.

– Pozdravljam sve ljude dobre koji su bili oko mene i koji su me podržali u ovoj krizi. Čini mi se da još ima vremena za pjevati i svirati i ako se stvari poprave, bit će to dobro. Iza mene je stala moja familija i svi ljudi koji su se trudili da mi bude što lakše, a pogotovo svi na onkologiji u Splitu – još je na Porinu Oliver dao do znanja koliko mu znače poruke podrške brojnih obožavatelja uz nemjerljivu pomoć zdravstvenih radnika, koji se trude dati najbolje od sebe u njegovom liječenju.

– Želim da se nastavi ovo moje putovanje kroz život – poručio je tada na Porinu, na čiju je dodjelu prvobitno čak namjeravao i doći, ali je dva dana uoči manifestacije procijenio da mu je bolje ostati kod kuće s obzirom na to da se ne smije izlagati previše vanjskim utjecajima, te mora izbjegavati bilo kakve napore.

Najbolji riblji bokuni

Zato Vela Luka i jest njegova najdraža adresa na kojoj se se trenutno, u društvu sina Davora, oporavlja u okruženju dugogodišnjih prijatelja i uživa u ponajboljim ribljim bokunima najzdravije mediteranske kuhinje.

Oliver je oduvijek težio jednostavnosti življenja, pa se tako ponaša i u najtežim životnim trenucima, dok vodi bitku za život protiv opake bolesti. Neopterećen slavom i popularnošću, u simbiozi s morem, muzikom, porodicom, publikom… Baš takvog su ga njegovi obožavatelji i prepoznali.

– Imao sam ga priliku bezbroj puta doživiti u blizini, kao konobar u splitskom restoranu Jugo, u garderobi na koncertima u Hrvatskoj i u Njemačkoj. Taj čovjek je toliko prenormalan s obzirom na status koji uživa, ima je uvijek lijepu riječ za sve, počevši od kuharice, čistačice, pa do nas konobara. Sa mnom je ko zna koliko puta zastao na ćakulu o glazbi, koncertima Raya Charlesa, muzičkim DVD-ovima. Jedanput je kod “Modestija” u Splitu naišao s koferom i zaustavio se sigurno nekih 15 minuta u ugodnom razgovoru. Ja sam mu niko i ništa, ali negdje me je registrirao i čak se sjetio da sam stalno u điru s poslom, malo vani, malo doma – napisao je na Oliverovu službenom Facebook profilu njegov sugrađanin Neven, govoreći o pjevačevoj neposrednosti.

On je jednostavno duša od čovjeka

– Nevjerojatno koliko je taj čovjek imao vremena za ama baš svakoga, a najjače od svega mi je što kad se on negdje pojavi, svi oko njega su nasmijani i pokazuju svoju najbolju stranu. Jednostavno izvlači najbolje iz svih koji ga okružuju. Želim mu što skoriji oporavak i da još dugo gušta u pjesmi, moru i opuštanju u krugu najdražih. Vjerojatno kao i svi mi ima stotinu mana, ali definitivno stoji ona Gibina da je on jednostavno duša od čovjeka. Sve najbolje i neka nam se što prije vrati i blagoslovi nas s još puno, puno lijepih pisama… Guštao sam svaki put biti u blizini tog čovjeka, živio nam još dugo, dugo… – poželio je Oliverov sugrađanin.

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI