Sinan Sakić angažovao stručnjaka za indijski način liječenja

Sinan Sakić pokušava da spase jetru da ne bi morao na transplantaciju. Folk pjevač, koji boluje od jetrene encefalopatije (hepatične kome), angažovao je stručnjaka ajurvede – tradicionalnog indijskog vida liječenja!

To i ne čudi s obzirom na to da je Sinan veliki ljubitelj indijskog načina života, pa je ranije često boravio kod duhovnog učitelja Sai Babe. Sada se o njemu brine praktičar ajurvede Žarko Trišić, koji otkriva kako pokušava da Sinanu, koji je trenutno na kućnom liječenju, spase jetru od presađivanja.

– Sakićeva žena Sabina me je pozvala i rekla da pokušam da mu pomognem. Sam taj tretman je u cilju da se izbjegne transplantacija jetre. Oni su me pitali da li mogu to da uradim, a ja sam rekao da mi daju sedam dana, pa ćemo vidjeti rezultat. Ne mogu da garantujem, ali vjerujem da mogu da napravim takav lijek i program za njega da se to izbjegne. Znaćemo vrlo brzo. Trebalo bi tri mjeseca da se liječi, ali već poslije prve nedjelje se vidi ima li efekta. U nedjelju će biti pregled mog nedjeljnog rada i saznaćemo rezultate – kaže Trišić.

Ajurveda smatra da sve bolesti nastaju zbog stresa i nastoji da vrati ravnotežu u organizmu. Doktor napominje da je Sakiću odredio „liječenje po drugoj liniji“, koja podrazumijeva specijalnu ishranu, izmijenjen režim života, ali i lijekove.

– Ne smije da uzima ništa pogrešno. Jednom prilikom je po povratku iz Tuzle pojeo nešto, a kad sam došao, bilo mu je baš loše. Skrenuo sam pažnju Sabini da pazi na njega i da se to više ne dešava. Mislim da će sve biti kako treba. Sinan je hrabar i poslušan, želi da ozdravi što prije. Napravio sam mu neke lijekove i odredio mu režim života – kaže Žarko.

(Svetplus)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI