SELMA ODBILA 15.000 EURA OD NJEMAČKE FIRME, ALI DOBILA BESPLATNO LJETOVANJE U TURSKOJ!

Selma Bajrami poslije burog perioda u svom privatnom životu koje je imala zbog bitke za starateljstvom nad sinom Darisom, uspjela je da se vrati tamo gdje joj i jeste mjesto: na sami estradni vrh!

Ona je danas, čemu svjedoči njen popunjeni radni kalendar skoro do kraja godine, jedna od najtraženijih naših pjevačica. I dalje gdje ona gostuje tu se uvijek traži karta više, a da krajnje profesionalno uradi svoj dio posla govori i to da kako organizatori, tako i publika, uvijek traže reprizu.

Bajrami je prije nekoliko dana pokazala koliko je uistinu profesionalna. Naime, dobila je poziv da pjeva na jednoj privatnoj zabavi firme iz Frankfurta i oni koji su je zvali nisu pitali koliko novca traži. Želja supruge vlasnika te firme bila je da konačno upozna Selmu i da želi da baš ona pjeva na njihovoj zabavi.

Ali, Selma je puno ranije obećala jednom prijatelju iz Tuzle da će mu doći na rođendansku feštu i otpjevati nekoliko pjesama. Baš zbog toga je odbila poziv iz Njemačke, ali upornost organizatora nije jenjavala.

-U momentu sam rekla kako ni za 10.000 eura ne bih iznevjerila prijatelja jer sam mu obećala doći na feštu, a momak iz te firme koji me zvao kao iz topa je rekao: „Dobit ćeš 15.000 eura i plaćene sve karte za tebe i muzičare!“. Reći će sigurno neki da sam budala, ali odbila sam i nisam željela ići, tražeći od organizatora te fešte da me razumiju jer sam ranije najavila prijatelju da ću doći. Nakon sat vremena pozvala me supruga vlasnika firme kojoj su prepričali zbog čega ne mogu doći, i čestitala mi. Kazala mi je, između ostalog, kako je malo onih koji bi zbog prijatelja ostali bez toliko novca. Ali obećala sam da ću doći maksuz u Frankfurt da idemo na ručak i da me upozna – priča Bajrami.

Ali šok je uslijedio tek nakon dva dana.

-Nazvao me menadžer te firme s kojim sam ranije pregovarala o nastupu na njihovoj zabavi i traćio adresu. Nije htio reći šta je u pitanju osim da ću se iznenaditi. Nakon tri dana stigao mi je vaučer jedne turističke agencije koji mi je poklonila supruga vlasnika te firme da mogu sa još jednom osobom gdje želim na ljetovanje u Tursku. Kasnije smo se čule pa mi je rekla kako je morala tako reagirati prema nekome ko nije proklet na parama i ko cijeni svoje prijatelje – priča iznenađena Bajrami.

(Express)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI